Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@irriss no a keby si upiekla klasicke okruhle korpusy, a urobila cca 4 vrstvy, pricom kazda bude o trochu mensi kruh (ako do kuzela to naskladas) ? do stredu vyrezat otvor a strcit tam Barbinu? A ten kuzel ked potiahnes, potom tam este nejake tie volaniky a vzory z marcipanu mozes poprilepovat... vies ako to myslim?
@irriss podla mna tato barbi je uplne spicova a princeznovska. A uplne bombovy napad urobit to na dlhsie. alebo klasicky ako ukazka moznosti zdobenia http://www.tortyodmamy.sk/barbie-na-dlhsie
@irriss kúp si nerezovú misku, teda dve maličkú a veľkú a upečieš v nich aj lienku, aj sukňu pre barbinu, mne sa z bábovkovej robilo zle, lebo tá diera v korpuse bola na nohy priveľká, tak som to piekla v miskách, lienka sú korpusy z misky vedľa seba a barbina malý korpus z misky postavený na veľkom 😉 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.238790...
@irriss to ti neviem ci velkonocne ci ake , po taliansky neviem 😀 😀 ale byvali vysoke niektore bezdierove 😀 niektore mali pribaleny sáčik s cukrom do ktoreho sa cela vlozila zatriasla a bola opraskovana cukrom, alebo bola ako kinderko, obalena v bielej coko a pak este v mliecnej, no mnaaaaaaaaaaaaam, abo plnená, juj, no dosť bolo rozkoše 😀 😀 😀
@pristela
ano, to jsou svatecni buchty, ktere se tu prodavaji JEN na vanoce a velikonoce, ale vydrzi az 6 mesicu...takze celorocne ji muzes mit doma..ja mam jeste jednu od Vanoc.. 😉 a kdyz o tom premyslim, je presne jako saticky😉 bez diry...neco jako vysoka hvezdice nebo klasicka pudinkova forma.. 😉 tu bych mohla rozkrajet na platky a naplnit,-)
PARDOOOON, TA S TĚMA SNĚŽENKAMA TAM JE OMYLEM 😅 😅 😅 😠

@pristela
ja vim o babovkach ,ktere jsou "prizemni" nejsou do vysky jako v CZ a SK..jsou to jen vyssi placky..s dirou 😉