Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@makinka2
ted na to prisla @mamina1978 ..a odpoledne budu mit tisic stejnych otazek od deti..radeji je pridelam, nebo budou jako nedodelane..nebo nemocne 😎 😀
@irriss hele to zní dobře, ale obávám se, že pod ten potah to není, obvzvláště ve vašich tepolotních podmínkách, to nejlepší. Dá se u vás sehnat normální máslo? Zkus příště vyšlehané máslo s cukrem, klidně s čímkoli dalším - nutela, kakao, atd....a nech před potažením pěkně vychladit....za pokus nic nedáš, ne?
@irriss ved tie mysky su pekne aj torticka len by som ju spravila vyssiu ako niekto pisal. Moja prva torta bola mysky na syre 🙂 A nemohlo byt ze si mala malo masla v kreme co bol pod potahom? tazko veru v takych klimatickych podmienkach robit torty... ako tam robia svadobne velke torty? tam si neviem predstavit klasicku kremovu tortu sak to by sa asi cele roztieklo 😝.
@makinka2 prima děkuji....a neotvírat tedy hned?
@florentina
Vis v cem je problem? Ze se tu maslo neji..deti na to nejsou zvykle...pouziva se na severu v horach hodne, ale tady ne..tady se i na chleba dava rovnou salam, sunka 😉 zadny podklad... 😎
A jeste k tomu ma nejvetsi obava, je ta, ze se nesmi do skoly NIC delaneho doma (jen nase ucitelky zaviraji oci) 😉 jinakje to protizakonne..musi byt vsechno original zabalene..
Nerada bych, aby maslo nekomu ublizilo, kdyz neni na tento druh mastnoty zvykly..tady jedine olivovy olej.. 😉
@irriss hele chápu čeho se bojíš, ale tak zkus udělat prostě dort domů a pokud tvé děti nejsou zvyklé na máslo taky, tak nejdřív ozkoušej na nich, zda jim bude chutnat a nic jim nebude. Či pozvěte jen pár kamarádů a prostě uvidíš. My třeba doma taky máslo normálně vůbec nejíme, ani omáčky nezahušťuji smetanou a tak, u nás jen do všeho mléko a problém nikdo neměl. Navíc ta vrstva nahoře nemusí být silná, nemusí to být jako celá vrstva v dortu, je to jen základ, aby potahovka držela a vyrovnal se korpus do rovna.
@florentina
skoda, ze jsme se takto do hloubky nebavily uz minule..mohlo to dopadnout lip 😎
@florentina
rekla bych, ze jsem nasla hooodne podobne v Lidl 😉
ahojte žienky, robila niektorá z vás s čokotransferom? To len roztopím čokoládu bez pridania tuku a vylejem to na tú fóliu a capnem to na tortu?
@florentina das do hrnca konzervu- zavretu !!! a doplnis vodou ,aby bola konzerva cela pod vodou. A varis 3 hodiny...... musis davat pozor ,aby stale pocas varenia bolo dostatok vody a konzerva nevycnievala von z vody.....pisem sice ako tatar, ale tak snad si to pochopila ..... 😉 🙂
@reruna
@dadka212
@dm1
@florentina
@mamina1978
ok ..vyzkousim..dekuju moc.. 🙂 🙂 🙂 VSEM
Byl tu postak, jsem zpocena jak ten muj dort 😖 😖 😖 ale to je do jine Temy 😉 ☹ ☹
Mejte se krasne 🙂 🙂 🙂 ♥♥♥

@florentina jak píšeš, jen ji dávám teda do studené vody a jen po okraj konzervy, a jak se vyvařuje tak dolívám, aby byla pořád po okraj. 😉