Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@dm1 ahojte holky, prosím ktoré ste tu, potrebujem hned pomoc... idem robiť želatínu zo zlatého klasu... kolko treba dat kompot. stavy a kolko zlat. klasu?? 😕 alebo sa to dá aj z iného normálneho pudingu?
treba nechat zovriet a po vychladnutí vyliat na tortu? vdaka... 😉
@yokralovnayo take nerobievam tak neporadim ☹
@yokralovnayo ja som ho tiez nerobila, ale tu je jeden podobny tak tam namiesto vody das stavu z kompotu
@lucka_o mne to nerobi z hmotou nic, som sa tiez bala ze mi ju strhne, ja to lepism na suchy potah , nie oroseny, ale teraz som robila ten kvet 😀 a teda leje ako z krhly ani vyžehliť sa nedala 😠 cela mokra, takze som lepila uz aj na orosenu a pohoda, nesmies tu nalepku lepit silou
@yokralovnayo - Zelatina: Do stavy z kompotu (ja pouzivam dva) nalejeme tolko vody aby jej bolo 1liter. Cast dame do hrnceka varit (700 ml), pridame 4lyzice ml. cukru, malu lyzicku citr.stavy a varime. V casti (300 ml) rozmiesame 2 a pol balicka zlateho klasu, prilejeme do stavy v hrnceku, ked zacne vriet. Miesame do zhustnutia, kym nezacne vriet, ochladime.
@mamina1978 já jsem taky netušila, že je nějaká dvojka....a já si tak oddychla, že poslední dny stíhám číst diskuzi a ukládat si všechny recepty a návody....no tak zase nic, no 😀
ahojte, cez víkend moja mamka oslavovala, tak som jej urobila dve torticky (prvýkrát som robila kvety a prvýkrát aj čokotransfer), chutili vyborne, podla vasich receptov, biela je čokokorpus s mascarpone plnkou s bielou čoko a malinami a hneda je orechovy korpus a parizska slahacka s bananmi a vrch je čoko mmf, tiež som s ním robila 1x a spokojnosť aj s chuťou aj s hmotou ako takou. Veľké dík baby! 😉
nadherna!!!! kde kupujes tie sablony? xixi tiez si nevydrzala ako ja? krasna je ta forma,super🙂
@mamina1978 @peroli aj ostatné žienky, prosim vas o nejake inspiracie na syrove torty s myskami...dakujeeeem 🙂
@lucka_o ejha to mas malo 4cm , to mas rozdiel len 2cm na kazdej strane 😖 aspon ja myslim , ze malo, mozno skusenejsie holky poradia, ja moc nemeriam, prilozim formy na seba a tak od oka 😕
@jakelina áno klasika cera+cukor+farba , aj ja lubim jednoduché , ale pri tejto to bolo skor o nechcení sa zdobiť :P slo mi len o to ci sa to da potiahnt
Dievčence chcem urobiť tortičku s parížskou šľahačkou, ale nechcem dať do nej žiadny džem. Skúšali ste to už niektorá? Nebude torta veľmi suchá? Tortu chcem urobiť tej mojej kamoške, o ktorej som tu písala, že sa jej narodil chlapček. A bojím sa jej dať tam džem, aby malý nemal bolenie bruška a aby si aj ona mohla z nej dopriať. Juuuuj tak sa na nich teším, budem mať ďalšieho malého milenca 😀 😀 😀

@weronnka18 este tu su cukrove ale nevyzeraju tiez nic extra 😝 http://www.cukrarskyraj.sk/dekoracie-jedle/deko...