Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
holky já se sem chodím dívat na vaše fotečky a teda vás obdivuju.... 🙂 máte velice krásné dortíky a hlavně šikovné ruce. 😵 taky jsem to chtěla zkusit,třeba jen něco lehčího,ale nemám k tomu odvahu ☹
@florentina presne tak.vola sa to pilka a je to nefunkcny drat
@aduskatt @florentina a to mate ktoru? ja mam uplne obycajnu z tesca pilku, vlastne len drziak a na tom našponovaný hladký drôt a reže sa mi s tým uplne v pohode
ahojte,
mozete mi poradit nejaky kamenny obchod, adresu na cukrarenske potreby najma potahy v Bratislave? dakujem
od dnes obdivujem vsetky z vas, ktore robite nutelovy podklad pod potah.nikdy viac☹
kakaový korpus - teda původně kakaový koláč, ale dá se i jako korpus, je moc dobrý
2 žloutka utřít s 6 dkg změklého másla a 20 dkg ml. cukru, pak přisypat 30 dkg plohrubé mouky, 1 prdopeč a 4 lžíc kakaa, 1 hrnek mléka, zamíchat a nakonec sníh ze 2 bílků. Péct při 180 st 15 minut na plechu, v dortové formě asi chvilku déle
@reruna ja som dala tiez nepravu, maslo a k tomu cokoladu.........natrela som, dala do chladnicky na noc a rano isla potahovat, ako nahle som zacala uhladzat, zacalo sa to topit a vytekat spod torty☹( zasvinilo mi vsetko okolo, ...tak som prudko improvizovala, aby som to ocistila...............jednoducho vzdy, ked to dam z chladnicky, tecie☹asi som niekde urobila chybu
zenyyyyyyy, prave som nasla kusok z toho kremu nuteloveho v obyvacke na potahu..tak to je iny plizivec🙂)
@vlada111 vsetko najlepsieee, gratulujem z celeho srdca 😵 neboj zvladnes..zvladli ine, zvladnes lavou zadnou aj ty..verime ti, veriiime 😀 😎
ja mam dvojrocny rozdiel a starsiu ani nemam v skolke ale doma..a tu som 😉 sice niekedy o nervy..ale to su len chvilky..inak sa to da v pohode 😀 😉
@simasa aha , no ale to bude iná piplačka 😝 ďakujem
babulky..ale co sa mi stalo 😅
ja som si objednavala nejake formicky a blbosti a omylom som 2x objednala silikonovu formicku na malé maslicky... 😅
nechcete niekto? 😕 😉 Som to 2x zaklikla..ale ani pri plateni som si to nevsimla, kedze som toho brala za vyse 50€ 😝 stala 12,80 ale dam za 10 aj s postovnym 😉
@aduskatt mám tiež doma v šuplíku presne ako hovoríš nefunkčné 😢

😀 😀 😀 já zapomněla přidat fotku... takže tady je ten upíří dort