Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@sisix Dobré vedieť.. mne len keď padne niečo do oka, tak Vám to sem hodím, osobnú skúsenosť nemám.. teraz som zase videla vykrajovátka..
holky a ta burizonová hmota je jaký recept??? Děkuji
@lifinka asi v strede od dadky je recept https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/ ja to nedavam do formy len v miske klasika, nenecham stuhnut ale rovno dam do sacku take poloztuhle a je to
@lifinka http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t...
když ji dáš do misky a vyklopíš, tak budeš mít myslím krásné iglu. 😉
@mizulienka no moja taká mala presne 4,2kg....možno si dala viac plnky alebo ovocia, masla po okrajoch, alebo hrubšie valkáš poťah....fakt neviem...
@jakelina tento recept jsem našla....přemýšlím, my jsme doma dělávali tohle: půl másla se rozpustilo s bonbony karamelkami a pak se do směsi vysypaly burizony🙂 myslíš, že by toto nešlo? a potřít povrch krémem vanilkovým, co budu mít pod potah.
Tam v tom receptě potírají před potažením čokoládou, a na to mi jako chytne smartflex, jo?
@mizulienka to je podla mna v pohode, moja dvojka 26 a 16 mala cez 5,5 kila 😝 ale sak ked kremom a ovocim nesetrim, tak to aj musi vazit 😉
@lifinka chytne, já jsem to dělala jednou jenom tak na zkoušku s čokoládou a taky to šlo, rozpustila jsem v mikrovlnce čokoládu přidala ty burizony a zamíchala. Pak jsem to vytvarovala a šlo to taky v pohodě, ale asi to nedrží tak dobře, jak těma bonbonama. Na dort jsem to nepoužila ještě, kluci to snědli. 😀 😀 😀 Karamelky taky znám, dělal se z toho takový váleček a krájelo na kolečka a oblilo v kokosu - vánoční cukroví. 😀
sorry - obalilo, to je teda překlep 😀 😀
zienky ktore mate skusenosti,ako sa vystuzuje svadobna torta,ktora ma mat aspon 3 poschodia?dakujem pekne...pekny dnik
@lifinka kuk
**RKT - Rice Krispie Treats - burizonová hmota
Suroviny:
•150g ryžových burizonov
•42g masla
•štipka soli
•285g penových cukríkov
•1/2 ČL vanilkového extraktu
Postup:
•23 cm formu vymažte tukom alebo vysprejujte Carlex sprayom
•to isté spravte aj s väčšou misou a stredne veľkou (najlepšie teflonovou) panvicou
•do misy vložte burizony
•na panvici na nízkom plameni rozpustite maslo a soľ
•pridajte penové cukríky a za stáleho miešania ich rozpustite
•pridajte vanilkový extrakt a zamiešajte
•nalejte na burizony a premiešajte, aby sa všetky burizony obalili v rozpustených cukríkoch
•preklopte do vymazanej formy a lyžicou utlačte, aby bola vrstva burizonov rovnomerná
•nechajte pri izbovej teplote vychladnúť
•nakrájajte na kúsky
•skladujte vzduchotesne uzavraté pri izbovej teplote niekoľko dní. Možno mraziť
@nikulqa ja idem teraz taku svadobku robit a vystuzovat budem podla rad skusenejsich 😉 slamkami a bud takou tou kartonovou podlozkou alebo da sa aj cd obalene v potravinarskej folii 😉 kazde poschodie 3-4 slamky , zastrcit, povytiahnut a kusok nizsie odstrihnut 😉 a aby to bolo pevnejsie, dam este do slamiek aj spajle 😉

@larah moja to je v pohode aj keby si pýtala 35 furt by sa ksichtili 😝