Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@nika1985 mozes skusit ja som to skusala corkla som to mamine ale mala som zlu hmotu a mala som to take popraskane, ale myslim,ze s dobrou hmotou to pojde
@lokalistin niet za co, rado sa stalo 🙂
@mimcak pod OD terasa je este jedna budova a tam je velky cinan a tam su aj domca potreby. takyto valcek tam mali http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/valcek-na...
ahoj holky, jdu k vám pro radu - můj Kubík nastupuje za dva týdny do školky a já bych tam chtěla přinést ten první den nějaký dort, ptala jsem se paní učitelky a prý by sice moc neměli, ale dovolí dětem si ho dát 🙂 . Teď jen nevím, jak velký a hlavně, co by na něm mělo být - je to pro 28 dětí + učitelky. Máte nějaký nápad nebo už jste dětem na takovou příležitost něco vytvářeli 😕 ? Díky moc 😵 .
@artepf já bych udělala normální velikost - 26 nebo 28 průměr, ony ty děti sní jen malý kousek a třeba naší kluci z dortu sní jen potah a ten vnitřek vůbec nemusí mít a ozdobila bych to nějak barevně - kolečka, proužky, figurky raději ne, aby se o ně nehádali. Ale ty muffinky nejsou špatný nápad - zdobení nemusí být složité, vykrojíš kolečko a nahoru stačí vykrojit nějaké kytičky, pro kluky jednoduchá malá autíčka. Já taky uvažuju právě, jestli něco takového udělat do školky, oba kluci budou mít v září narozeniny, dokonce existují na muffiny malé jedlé papíry kulaté s pohádkovými motivy
@artepf ja si myslím,že deťom lepšie budú chutiť mafnky ako krémová torta.....moja dcérka ak chodila ešte do školky,tak mufiny mali vždy vačší uspech ako torta,či už k sviatkom,alebo na besiedky..... 🙂 🙂
do vnútra možeš dať kusky čokolády,ja dávam aj mandarinku niekedy a nie sú suché 😉
Prosím vás z čoho robíte piestiky do ľalie? Ak z floristického drôtiku, tak akú veľkosť? A čo farba?
holky, moc díky za rady, popřemýšlela jsem a asi opravdu udělám ty muffiny, jen mě napadlo, že bych je mohla udělat klasicky z mramorového těsta, co dělám korpusy na dorty, do toho švihnout lžičku nutelly a na upečené pomazat troškou krému a na to nějakou ozdobu z marcipánu 🙂 . Už jsem je jednou zkoušela, ale bylo to jen holé těsto, pomazala jsem je marmeládou a navrch marcipán a takhle mi to teda moc nejelo 😖 , tak to zkusím s tím krémem 🙂 .
@lokalistin skusim vacsinou ozdoby robim s velvetu a ten snad pojde

@adenka nie nie nie...to len ze ak by to bolo tu, tak by som nabehla kuk 😉
ale ja uz toho mam tooolko, ze nejak zvlast vymyslat radsej nepotrebujem 😅 😀 😀
nejdem, neotrepem 😝 😅 😀