Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@bzucinka2 presne tak ako si to napisala to robim.
Ja nepouzivam listkove cesto, ale robim si:
300g hladkej muky, 1 iva (tuk), 7 lyzic vody. Zamiesim. Aj je tuk tuhy, pridam este vodu. Necham postat v chladnicke, zvycajne cez noc a upeciem. Chut je asi taka ista ako pri listkovom ceste.
Plnka: 1 liter mlieka, 3 zlate klasy, 4 vajcia, cukor mnozstvo neviem, robim podla chuti.
Vajcia si oddelim zltka od bielok a z mlieka, zlatych klasov, zltok uvarim puding. Ked je uvareny puding, pridam cukor. Potom si vyslaham bielka - spravim sneh a zlahka primiesam k pudingu.
Plnka je taka nadychna a zvacsi objem. Este teple natriem na upecene spodne cesto. Slahacku nedavam. Na vrch pokladiem narezane vrchne cesto.
Mnam a mam chut na domaci kremes 😀
holky, prosím vás o radu som začiatočník, upiekla som len pár tortičiek , mozem sa prosim vas spytat ako sa skladujú lalie ? mam ich uz hotové , zviazane , ako ich mam uskladniť? zavesiť dole hlavou, zapichnut volne do polystyrenu , alebo popodkladat 😕 no vsak neffíím , aby sa mi zas nepolamali bo ma uz z nich porance ☹ už to vidím ako zas budem šolíchať ruže ☹
jee, zrovna dala zienka foto tej lienky s dievcatkom a kukam take foto ze ta torta vypada obrovskaaaa, a pritom to bolo take male prdítko 3kg 😕 😀 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3897668...
Prosím nemáte někdo někde odzkoušený a dobrý mrkvový dort?

@anibas ta je prostě nádherná, já být dítě, tak to ani nesním 😀