Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@salonka1981 vazia preto tak vela lebo je to vysoke 15 cm 😉 . Ja take vysoke nerobim prave kvoli tomu ze potom sa nakraja malo ale velmi vysoke rezy 😝
a ze ako super, ze som zabudla na tortu, co ma byt hotova zajtra, 🙂 este ze som si to dnes vsimla a do zajtra to stihnem 🙂
@makmitka33 ahoj..citronka je to tekute citronove ,co sa dava do caju..citronova stava v takej zltej umelej flaske..v Lidli maju v tvare citronika a stoji par centov. 🙂
holky prosím, když budu chtít dělat růži na drátek, tak udělám třeba na 18 ten střed a pak postupuju normálně a pak až drátkuju zase lístky?
dievcata ahojte, neviete, je niekde v akcii maslo? dakujem 😉
@mizulienka viem, že lidl, CBA a coop to nie je.....tie som obehla včera predvčerom.....takže zostáva tesco a kauf.........budem vdačná, ak baby napíšu.....
ahojte dievcata robievate niektora tanto krem od stankapk - Osviežujúca jednoduchá plnka tvaroh + mascarpone:
750 g tvarohu (makkeho, ja som dala z lidla) 500 g mascarpone, 120 g cukru krupica, 2-3 lyzice citronovej stavy, 1 vanilkovy cukor. Vsetko dat do misy a zmiesat. Ak by bola riedka, mozete pridat trochu crem-ole.
potrebovala by som vediet ako je pevny a ci je tam potrebna aj ta citronova stava. mate s nim niektora skusenost?
kočky kupovali ste už niektorá pepermitovú arómu túto? http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/aroma-pep...
lebo chcem robiť takú tortu ako mala @simasa na stretku a ten link čo poslala, tak už tú aromu nemajú ☹
myslíte, že to bude ok aj s takouto?
@eliska22 ta aroma ide do cesta alebo do kremu? citala som, ked ste pisali o tej torte, ze bola vyborna, vyskusam aj ja 😉
@mizulienka tou aromou poliala korpus, len si to zriedila s vodou 😉
@eliska22 citam, ze tu aromu dala aj do parizaku, ci zle citam?
@vlada111 Dakujem, to potesiiiiii 😉 😵 😵 😵 😵 😵 uz je v salke aj cokolada zmiesana s nescafe, aby to chutilo aj ako kavicka😉, listocky drotikovane ,namalovane aj ususene 😉 .......... len tie noviny neviem ako ☹ ☹ ☹ 😖 😖 😝 😝 😝
@eliska22 túto arómu dávala simasa, nie http://www.pravacokolada.sk/sk/lorann-aromy/835... a píšu, že je dostupná , či sa mýlim? lebo aj ja sa ju chystám objednať
Babenky pekne prosim o vyskusany recept na parizske rozky, dakujeeem moooc

@salonka1981 ja pečiem v kruhovej 24cm priemer zo 7 vajec.....plním 2x z pribináčikovej plnky(normál dva tvarohy, atd.)...ovocie.....cca 750-850 ide na potiahnutie plus zdobenie.......výška cca 10cm a váha celej torty sa mi pohybuje okolo 3,3 až 3,7kg