Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lamps no ako aj mne by sa na tú tortu hodila ešte aspoň nejaká exkluzívna stuha alebo čo, je trochu taká prázdna, ale ten čokoládový okraj je veľmi zaujímavý 🙂 ja mám toriž za 3 týždne robiť tortu svokre na 70-ku a chce ju polievanú čokoládou, nemá rada tie poťahovacie hmoty. Lenže ja som totál začiatočník, zatiaľ som robila len 4 torty so smartflexom, polievanú čokoládou som ešte nikdy nerobila a fakt mi lepí či to zvládnem 😝 😀 zatiaľ som polievala len vždy na vianoce pišk´´otové jednohubky a to sa mi pravudelne každý druhý rok tá poleva zdrcne 😀 ešteže výzdobu mi povolila z hmoty 😀 tak ja teraz špekulujem a vyhľadávam kadečo, ako by som to zvládla so cťou, keďže ide o svokru 😀 v našom cukrárenskom obchode majú aj takú hnedú a bielu čokohmotu, zrejme niečo podobné ako si dala foto, len bolo to v takom priehľadnom obale. Predavač povedal, že to je vlastne čokoláda, dá sa s tým pracovať ako s poťahovkou ale ide to trošku horšie. Ale aj tak neviem, či by mi to svokra schválila, keď chce polievanú...
@micmo krasne su obidve 😉 to si niekto normalne ako tortu objednal puncovinu?? to som este nepocula 😉
@pristela to neva, klidně ho pošli po nich 😉 stejně mu ho dám až na vánoce a do těch zbývá ještě 74 dní 😀 😀 😝
@mizulienka Dekuji za pochvalu, no pani miluje pry puncove rezy, tak ze jestli bych mohla udelat takovy dort. Sice jsem udelala,ale vubec netusim jak mohl chutnan, puncovinu jsem delala poprve 😅
@lokalistin aha to je super a teda kolik dnu do predu bych si mela udelat malou postavicku? aby se to jako nerozpadlo 😅 urco to vyzkousim na to modelovani a mmf necham na potahovani, to mi vyhovuje nejvic 😉 a vydrzi mi otevrena? kdyz ji mam zabalenou samozrejme, a i obarvena?
Hele, berunky, takže:
- pro tu holku, co ji vůůůbec neznám, jsem vybrala něco v tomto stylu (zelený dort), jen se asi nebudu piplat s těmi tečičkami, ale asi to jakoby prošiju a do těch spojů dám malé kvítečko, kombinace ale takováto
- bude to krabice (viz druhý obrázek), kulatá, pootevřená
- z ní budou vyčuhovat květiny (je to přeci jen pro holku) a mezi nimi nějaká kost (studuje antropologii)
- není to blbé? Nezanikne tam ta kost? Máte jiný tip? Soused chce pro dceru něco s kostmi..
@dm1 Je, je no dekuji ja to spatne napsala....!!!! Ted jsem to pochopila, nemyslela jsem puncovinu na dotvarovani dortu,ale puncove rezy... Dekuji 🙂
@mizulienka
@halienka No veď práve, že ona na ňu už nič nechcela, žiadnu stuhu. A kvietky chcela len úplne drobné a len biele, dnes si ju bola zobrať, páčila sa jej. Ona mi poslala dve torty, že ako si predstavuje, aby bola táto urobená - potiahnutá podľa jednej a drobné kvietky z druhej torty, tak mala, čo chcela. Ja by som ju, keby bolo podľa mňa urobila úúúúúúplne inak. Vôbec s ňou nie som spokojná a dúfam, že takto presne určenú tortu už tak ľahko robiť nebudem.
@zdenallicka ja by som tam tu kost asi nedavala 😝. nechala by som to ako krasnu neznu zensku torticku
@dm1 Jenže on na tom trvá... 😒 Původně chtěl uúéct kost, potom něco s kostí a tohle je můj jakoby ústupek, protože se mi to k holce vůbec nehodí..
@lucinka Jen máslo a cukr... Nebo máslovopudinkový krém, prý i nutela..
@zdenallicka nooo a co keby si to urobila akoze total salamunsky??? je to otvorena krabica tak pod vrchnak schovaj veeeeliku kost ktora ale vooobec nebude vytrcat 😀
@micmo ja som si to domyslela 😉

@abriela pouziva sa to hlavne na kremove torty naznacis s tym na povrchu a zdobis kremom podla toho. ale kludne sa da aj do hmoty a potom tahat napr. bielkovou polevou ciary