Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@beelinka Tu na dvojke to jedna dievcina pekne opisala kuki 😉 🙂 A najdes tam aj vela inych dobrych receptov na kremy , korpusy a pod.
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/
@beelinka A tu je este jedna stranka, ktora patri k tejto teme , tam najdes krasne postupy na kvetinky, figurky a ine veci vymodelovane zo sladkych hmot...kuki 😉 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-2-fotopostupy-recepty/
tak jsem šťastná, zatím to vypadá, že se dort vydaří, potahovat budu asi už večer nebo zítra od rána, prý to malování a ratítkování znaků LV je fuška a taky nevím, zda bude lepší nejdřív potáhnout a pak razítkovat nebo obráceně, co myslíte, nerada bych si to rozmazala
@dagmarmustafa nádhera
ahojte marcipanove maniačky🙂
neviete mi nahodou pomoct s nejakym navodom na to ako sa pouzivaju jednotlive kostice.ak by bol obrazkovy asi by som umrela od radosti🙂
DAKUJEM
@eeffka
Mascarpone plnka:
---2 slahacky dam do hrnca, do toho 2 biele cokolady, ked sa to rozpusti, odstavim, necham vychladnut, potom na noc do chladnicky, rano vyslaham a do toho na najnizsom stupni mixerom zaslaham 2 x 250g mascarpone. Davam vzdy aj stuzovac do slahacky, niekedy aj 2ks.
@dada2007 chcela by som sa opytať, aku bielu čokoládu pridávate do kremov, dakujem
@patrikmisko buď milka biela alebo peniažky balené v sáčku po 250gramov......
@dada2007 dakujem 😉
@eeffka tak ja davam dve mascarpone a dve slahacky a ziadny stuzovac,ziadnu cokoladu a je to huste totalne,ale minule som piekla na slovensku a ta smotana to nevyzera vobec ako smotana bola tusim 33%a bolo to take riedke ako u nas 1,5% mlieko.Nedalo sa to ani vyslahat. Moj synovec ked bol u nas a dali sme mu 3,5% mlieko tak sa toho nevedel dopit,ze ved to je jak smotana.Tu ked zoberies 33%smotanu to je totalne huste a krasne fest sa ti to vyslaha ja stuzovace nikdy nepouzivam.Teda ked to nema byt hore na torte tam musim lebo by to po case splaslo.
cl@lokalistin heh no isla som do kosa a ten moj zazrak slahackovy mal len 30% 😠 toz clovek sa uci...
@njonja nadhera ale na to ja nemam trpezlivost ani ruky 😀

@mamina1978 čo je punčovina ??? To si dávala do tých misiek pri tých prsiach 🙂 Strááááááááááášnááááááááááááááááá šikulka.. Odpadávam....