Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
prosím prosím o pomooc, holky korpus bez vajec??? Máte zkušenost? Dá se to, aby to bylo jedlé a ne jak podrážka tvrdé? Díky za každou pomoc
@alenv tu mas oba
s orechami:
3 pohare kyslého mlieka (acidka), 3 pohare hrubej múky, 3 pohare kr.cukru, 2dcl oleja, 1polievkova lyzica kakaa, 1 káv.lyžička sody bikarbony, 15dkg mletých orechov alebo je mozne dat kokosovú múčku. Všetko spolu zmiešame a pečieme
kakaovy: 3 pohare acidka, 3 pohare poloh. muky, 3 pohare cukru, 1dcl olej, 2 kopcom lyzice kakao(ja davam holandske), 1 lyž. soda bikarbona, vsetko riadne vymiesat, upiect...
ja peciem na 140° v teplovzdusnej dlzka podla potreby-ale trvalo mi to dlhsie ako vajecny korpus
a orechovy som nemala moznost chutnat ale tiez chvalili, ze bol mnam, ale je to dost podobne tomu kakaovemu, co sa tyka surovin, len chut do orechova ;)
tak děkuju tisíckrát... vyzkouším
Vladka je este asi 2v1 lebo mi povedala, ze mi hned pisne sms, aby som vam dala vediet...a zatial nist 😉
a teda vcera mi pisala, ze dnes ide do poradne a odtial do nemocky..ale ak sa same nerozbehne, tak az v utorok rano daju vyvolavacku 😉
@jakelina ona pisala ze si pomohla tusim stamprlikom ci cim. tam dolu je diskusia k tomu
@ajka82 ked ti to pomôže ja som sa nechala prehovoriť na ten dátum na 3 torty ved v sobotu a v nedelu všetko upracem a vyzdobím 😝 snád
baby prosím vás kde máte overený eschop, že dodajú do dvoch dní určite, potrebujem sprej PME PEARL, išla som si dnes ako na hotové do TO do pečiacich a že až tak za týždeň, reku díky, to mi už nepomôže... 😒
nedam dopustit na T-fornax pecenie hrou....skus tam...
no dievcata velmi peken vam dakujem za rady. tak buduca nevesta sa najprv ani neozvala a teraz mi napísala ze jej je to luto ale ze teraz volala so svokrou a ta uz niekde tortu objednala.. takze ju nechcu ako viem dobre ze je to hlupost.. ale nech si trhnu ako ste tu povedali a radili mi zadarmo robit nebudem. kazdý ma vymial kto pocul kolko chcem len pýtat za taku velku tortu.. a kazdy mi povedal ze som sprostá. ale tak niektorí ludia asi fakt nemaju rozum a myslia si ze im niekto bude nieco robit zadarmo
@pralinka25 já jsem to pak pročítala, děkuji. 😉
@awooojky ale tí ľudia majú dosť rozumu, ale len pre seba a používajú ho len na to, aby mali z toho výhody a na druhých nehľadia. Dobre si urobila, je lepšie nepiecť ako piecť sprostému 😉 . Ja som si tiež povedala, že radšej budem mať len pár ľudí, ktorí moju robotu aj odcenia a tešia sa z torty, ako sa zožierať s ľuďmi, ktorí myslia len na svoje výhody
@lamps veru tak piekla som kruh necelých 30 cm 30 eur som pýtala a velmi sa tesili 50 km isli po tortu dalsí len taku maličku za 20 eur.. a oni chtu obra 35 x35 a na to 30 x30 a vysoku 30 cm minimálne a do 60 eur sa im zdalo vela.. ako ja sa tesim kazdej korunke no z toho sa kazdý zo mna smial niekolko dní sa neozvali a teraz taka výhovorka.. ale kaslem na to, ako vravís.. sprostí nevedia nic ocenit radsej by druhých zodrali..

@lamps oki , to idem s pubertakom na krv , pak ho hodim do skoly a pobezim hned ku tebe , len sa este pojdem kuk do toho Kik 😀 😀
jaaaj , a urob si tie kuzele na ruzicky ak ich chces ukazat .-)