Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@pristela já ji dělám už dlouho, dám z hrnce do misky co budu šlehat, dala jsem i metličky z mixéru do lednice a je to poprvé co se mi to stalo. Fakt netuším proč, byla koupená čerstvá šlehačka z Lídlu a čokoláda taky ta jejich. No prostě se to nějak sešlo a nevím proč se stalo. No když říkáš po 4 hodinách, tak to stihnu a snad se povede. Děkujíííííííííí.
Ahojte baby, tak ste ma silno inšpirovali,že práve robím moju prvú poťahovanú tortu, mám nakúpené všetky pomôcky, hmotu Smartflex velvet..a pokúsim sa ju vytvoriť v tvare nášho oblúbeného bazéna na Rodose 😀 čiže obdĺžnikový modrý bazén a na ňom farebné šmyklavky. Možno si na 1. raz moc trúfam,ale tak, pokúsim sa aspoň. Dnes som spravila len parížsky krém, dokončím ju zajtra, ja mám čas na toto iba v noci keď decká /obe teraz choré/ spia.
Vďaka za túto tému 🙂 🙂
@iwusca v nemecku davaju baby len to ,ale neviem presne ake pomery
@jakelina
@lokalistin
@pristela dakujem, vyskusam to s tymi piskotami 🙂
@aduskatt to ti věřím, já jsem po víkendu taky vždycky vyřízená.
Hledala jsem rady jak na tu pařížskou šlehačku a našla jsem návod jak ji udělat a tam paní píše, že vaří 10 minut 😲 😲 😲 Já teda nechám jenom projít varem a pak odstavím z plotny. 😒
http://www.dortydortikydorticky.estranky.cz/cla...
Ona to teda dělá z šlehačky, kakaa a cukru ne z čokolády, ale stejně mi to přijde strašně dlouho.
@iwusca jasne , ze staci len maslo a cukor , len je to pak menej chutne 😉 a pomer je uuuplne na tebe , kolko cukru das, zalezi ako sladke to chces 😉 Držím palčoky!!!!
@aduskatt ooo, pekne farbičkyyyy 😵 😵 😵 . Asi pojdem k tebe na kurz 😀 ti vzdy /v dobrom jasnéé/ závidím , ked pises, ze si plne spokojná aj ja ceeeeeeeeeeem 😀 😀 😀 😀 ja teda bola doteraz uplne spokojna asi len s jednou mojou tortou ☹
Holky za měsíc už budeme možná smažit kapra 😀 😀
tak ja som bola dneska taka nasrata, ze som si objednala jeziska 😠 a ked zazvoni zvoncek sa budem vytesovat 😀
len ked budem musiet zaplatit ucet sa az tak nebudem vytesovat 😝
@vlada111 nooo moja, tak na tvojho uzasneho zajka nemam 😅 😝 ale tak...budem na sebe pracovat 😀 😅
kedze mne dnes v noci obe deti prerevali skoro colu noc, a obaja maju oddnes ATB a Tomimu od vecera nechce klesnut horucka pod 38,5...som na nervy ☹
ale mm tvrdi, ze to tu cez vikend zvladne...tak som zvedava...posiela ma ist si oddychnut...tak mu jeho prianie splnim a na chalupu idem 😉

@eliska22 ale sak pohodaaaaa🙂 akurat som odovzdala a spokojnost🙂.akurat teda chlap bol nestastny, ze musel ist sam spat🙂