Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
dievčatá nemáte niektorá uložený postup na mikuláša - postavičku? neviem nájsť a zajtra idem robiť 😝
budem fakt vďačnááááááááá 🙂
Babulky šikulky neskutočné krásy ste pridali nestíham vás dočítať ale opáčitkujem čo sa dá :-* krásnu prvú adventnú nedeľu želám s celou rodinkou PS : diky za liky 😀
Dievcata, strasne moc dakujem za like -y🙂!!!
@lussy23 - kdeze, postavicky nie su robene v jednom kuse🙂 To zase taka dobra nie som🙂 Pekne postupne nohy telo, hlava, ruky, vlasy🙂 a lepila som ich dokopy vodou🙂 No a k tej hlavicke, musis ju strasne jemne drzat v ruke, priadne v dlani. Ja si ju niekdy napichnem na sparatko, aby som ju nedrzala v ruke🙂
Kocky zafarbi mi extra gelovka cervena a cierna lepsie ako obyc , gelovka ?
@blcha dakujeeem 😵 😵 😵 myslim si, ze najjednoduchsi je taky macko 😉 . Teda aspon mne sa ten najlachsie robil... 😉 🙂 Neboj , urcite sa aj tebe podaria pekne zvieratka.Chce to len trpezlivost a cvik 😉 🙂 Ja mam tiez este len nieco okolo 20 torticiek za sebou , takze som zaciatocnik oproti ostatnym dievcatam -profickam - sikovnickam, ktore pecu kazdy tyzden a maju na konte uz nejaku tu stovku torticiek. 😉 🙂
Drzim palceky a hod fotecku ako sa ti darilo. Urcite urobis aj ty peknu torticku, ved uz mas nejake pekne tiez na konte. 😉 🙂
@mariann2 synkovi vše nejlepší!
ahojte. chcem sa poradit prosim...robila som si snehove vlocky z bieleho Smartflex marcipanu,...ze priprava na Vianoc.tortu...lenze po tyzdni su tie vlocky maslove!!! nie snehobiele ako boli na zaciatku.
A ked budem robit k Vianociam tortu, tak potahov.marcipan bude snehobiely a hviezdicky maslovej farby??? ☹
Da sa s tomu nejako predist? asi nie, vsak ☹ jedine robit vsetko naraz a poriadne sa nahanat 😒 Chcela som si to pripravit dopredu...(na foto su biele - maslove po vytvrdnuti marcipanu, ...na druhej su tie, co som robila vcera modre + biele).
Torta bude vyzerat asi takto...len v modro/bielom - vid foto 🙂
no mne teda smartflex nikdy nezozltol......zvlastne...
@lamps ved je nádhernáááá 🙂
@pristela dakujem, ale vôbec to nebolo také komplikované ako sa zdá celkom som sa pri nej vyšantila 🙂 bola pre 70 ročného uja 🙂 a priamo z oslavy mi telefonoval ako veľmi sa z nej tešil vraj viac ako z darovaného bicykla, ktorý je mimochodom tiež na torte
baby mne sa ten marcipán z maršmelov cukríkov veľmi melí a je dosť drsný. vôbec nie je hladký, ako kupované hmoty. čo robím zle?
prpeáčte že sa tak vyzvedám ,ale proste nemám z skúsenosti. aj v škole sme robili len z kupovanou hmotou. Keby som to do zajtra nepotrebovala sa na ten marcipán vykašlem a kúpim si....
prosím poradte, prečo s ami to melí a je to drsné?
@daducha jééj dakujem veľmi sa teším 😀

@lussy23 neviem presne koľko, dávam od oka, ale ide ho tam hodne, dávam až kým sa hmota nelepí 😉