Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@blcha krásne..možno blbá otázka..ale ten otvor na sviečku sa robí pred pečením, či až po?...lebo pri pečení sa otvor zmení...či to mám vyrezať vačšie?...
@zklimekova já to peču s těmi prázdnými kalíšky na čajovou svíčku a nebo to někdo vykrajuje ještě teplý perník z trouby jak vytáhne, tak vykrojí.
@jakelina ďakujem 🙂
a dalsi vikendik za nami..teda po tortickovej stranke:O)
😀 😀 😀 😀 Co som nasla 😀 Dcera je Twilight manicaka {aj ja} tak chcela na narodky taku tortu. To je uz stara fotka ale myslela som po nej ze umriem 😀 zacala som to zdobit az ked som sa vratila s poobednej, no hroza ved to aj tak vyzera 😲 😲 😀 😀 a minuly rok som si pomohla s Edward babikou 😀 Inak tie muffinky akoze chlpate su vlci 😀 len aby ste vedeli.
moja DJ tortička je hotová 😅 😅 😅. Slúchadlá ma teda poriadne potrápili, pôvodne mali byť položené na torte, ale sú ťažké a neviem, či by obstáli pri prevoze a keď som na ne pripevnila tú "obruč" , ktorá ich spája, začala sa mi lámať 😝, aj riadne nervy som mala, zajtra ráno si prídu po tortu, tak som to musela vyriešiť takto. Ale som celkom spokojná, je to taká typická chlapská torta. Jaj a mimoriadne som hrdá na tú strunku na kábli, ani som nerátala, že sa mi tak podarí 😀
Zrovna jsem se dívala na FB, že tam jedna maminka tady od nás z Opavy vložila dort. Váha pět kilo, plus perníky a za 800,- korun a ještě jim ho zavezla i domů. Nechci sem dávat fotku, kdyby to tu náhodou četla. Ale musím říct, že můj první byl krásně rovně potažený proti tomu jejímu. Ale o to ani nejde, jak vypadal, ale o tu cenu. Já se pak ani nemůžu divit, že 200,- korun za kilo se zdá všem moc, za pracné dorty beru i 250,-. Nevím z čeho peče, psala tam tři druhy krému a korpusy nevím jaké. Normálně to nechápu. Za ty peníze na tom nemůže vůbec nic vydělat a řekla bych podle vzhledu, že je to doma dělaný mléčný marcipán a ještě se dělá i s potahem.
@pipka Janka, normálne vyhladím vrch torty žehličkou a potom boky najprv tak, že tú oblú stranu mám dolu a opatrne pritláčam tou žehličkou hmotu smerom dolu ku podložke. Potom si žehličku otočím a urobím to isté, ale druhou stranou, na ktorej je taká ostrá hrana a tiež podotláčam hmotu ku podložke. Pekne sa mi tam urobí taká čiarka a po nej režiem radielkom, po odrezaní znovu prežehlím boky torty, to je všetko. Neviem, či som to jasne a zrozumiteľne vysvetlila 😉
a všetkým Vám mooooooooooc, ďakujem za pochvaly 😅 😅 😅

@zz134 no podla mna je to len pasik hmoty zatoceny 😉 do tvaru ruzicky 😉resp. kruzok nastrihnuty a zatoceny ako ked kornut tocis, len tam nechas medzeru 😉