Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@zdenallicka @bianca jo jo ,já dělám hlavně pudinkový náplně a pudink už může dávno
@zdenallicka 21 mesiacov bude mat. ale mam aj dve starsie deti - 8 a 12 a pri nich sa teda zvezie aj na sladkostiach ☹ oni toho vela podostavaju a mala si chodi pytat 😝 samozrejme vramci surodeneckej lakomosti sa jej vela neujde 😀
Ok, sorry... Vpodstatě mi do toho nic není, jen mě zarazil ten jeden rok u malé Benjik...
holky, toto je tema, kde si vsetky vzajomne radime a pomahame 🙂 a ja by som nerada, aby sa to tu zvrhlo, ako v inych temach.
tak nech nam to vsetkym dobre pecie 😵 😵 😵
TO já bych taky nechtěla.. omlouvám se..
@zdenallicka Dobrý,ty sis asi myslela,že jí dávám metly od máslových a šlehačkových krémů,které tu holky hlavně dělají co, Já je moc právě nedělám,mám radši ty pudinkové,i když v nich je taky máslo,ale Nel to dostává na ochutnání ještě než ho tam dám. Tomu jejímu: máma mňam ˇmnam,ham ham se nedá odolat.Ale rozhodně jí nedávám omáčky s knedlíkem jako to dělaj kámošky u mladších dětí. Kolikrát když vidím,co jim daj k jídlu tak bych je přerazila,ale jsou to jejich děti a jejich způsob výchovy.Na mě zas koukají jak na blázna,že malý dávám látkové plíny 😀
@sisa.b neboj tady hádky nehrozí není důvod.
Mě ted čerká v srpnu jen jeden dort pro Nelčinu skoro sestřernku,bude mít rok,tak jí něco udělám a pak až v září nějaké dorty. Ale začíná se mi nějak plnit prosinec. Už ted tam mám nějaké cukroví a pak dva dorty až do Zlína. A možná k tomu přibude ještě jeden dort ke kolaudaci 😀
ahojky.....jenom nakukuju.... a mam dotaz cim by ste vyplnili tu mezeru a vrch co mi vznikne u toho dortu s tema trubickama ....cokoladou?
a jeste dotaz ruze z cokohmoty mne budou drzet tvar? minule se mi zdala cokohmota vcelku dost meka...cim to je? dala sem tam moc toho sirupu? nebo proste v pokojove teplote je meka? jak to tedy udelat aby ruze meli krasny tvar ? a na jak tlustou placicku ty okvetne listky vyplacatite??? 😀 a kdyz delate ruzu tak to mate ty listky v lednici? a nebo jak to delate? holky co to delate???? 😀 😀 😀 😅 😕 dekuju 🙂
@hejdita A proč to chceš dělat z čokohmoty? Si obarvi mléčný marcipán kakaem a máš to jednodušší..🙂 A jaký prostor ymslíš???
@bianca a čo znamená trošku masla? 😀
@zdenallicka vyzerá dobre ten recept ale na tak malú tortu sa mi to ani neoplatí.Lebo náklady budú vyššie ako zisk. 😒
@zdenallicka tam mascarpone je dosť drahé.Ale určite skúsim idem piecť kamarátke tiež teraz tak ho skúsim. 😉
Vinko, v komentářích jsem psala, že jsem nahradila pomazánkovým máslem bez soli... někdo jiný nahrazoval Lučinou... Musíš si to číst, abys věděla, co jo a co nee..🙂 🙂
Aha ja som zabudla na lučinu.No nerobila som to ešte lučinou tak kuknem a uvidím 😉

Siso a kolik jí je?