Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lubicakovac ja ju mam doma len este akosi nebol cas vyskusat ju 😝
som si zmenila aj foto, ak by ste ma nespoznavali, tak to som ja 😅 😅 😅 😀
@lubicakovac já nemám, ale je to na květy ne???
@lubicakovac ja som doteraz robila vsetky kvety aj plno na svadobkach len z MMF pripadne z SF
holčiny, mimo téma, budu že neuhodnete, kam si nakonec pojedem pro pejska, teda fenečku?
Na Slovensko 😀 😀 tady naše kolegyně @elienka je tak hodná a nechá nám holčičku border kolie, teda křížený s místním Don Juanem, ale je nááádherná
kuk 😉 http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/6...
@pipka náhodou je úúúúúplně suprová, mně čeká až v únoru 😉
@lubicakovac na kvety je tá hmota výborná, ja som z nej robila ruže na túto trojposchovú svadobnú, rýchlo schne, pekne drží tvar
@vecernicci tak to si hned nakoupíš ten jejich cukr 😀 😀 😀
@lubicakovac ja z nej robím kvety,aj nejaké postavy som robila....je super,rýchlo tuhne a super drží tvar,ja mám doma trošku vlhko a toto sa mi osvečilo,je super tvrdá a dosť rýchlo
ahojte, som tu nova, a ako pozeram, marcipanove torty maju velkyyyy uspech, ked je t viac ako 4tis stranok 😀
ja som "panna" v marcipanovych tortach. No chcela by som zacat a to uz zajtra 😀 Dnes som si spravila tortu a zajtra ju chcem potiahnut marcim´panom. kupila som si dva baliky takeho zlteho marcipanu. Ale potrebjem pomoc prijeho farbeni. Ako ho mam zafarbit? Praskovou farbou - a jej vmiesenim do hmoty, alebo ju mam natriet (praskova farba+kvapka alkoholu) alebo mam kupit gelovu farbu?
Tortu chcem jednoduchu, len potah a mozno srdiecka. Je to pre mangela a pre mna. Mame narodky 😉
Dakujem!
baby to som raz zase dopadla za dobrotu na žobrotu ☹ ☹ ☹ tak ja robím teraz tortu pre sesternicinu dcéru, čiže vnučku mojej krstnej mamy a práve o tú ide 😠 včera som ležala chorá v posteli a ona prišla, býva vedľa nás, že či som ozaj taká chorá, tak na ňu kukám jak puk a hovorím, tak asi áno, keĎ ležím a ona , že vieš sobota sa už blíži a tie torty kedy upečieš 😠 a dnes mi mama hovorí, že to tam bola včera na káve predtým ako ku mne prišla tá moja krstná a že povedala mojej mame, že za takú cenu si tortu môžu kúpiť hocikde a že dúfa, že keď som chorá tak ju urobím tej miške lebo ona ju chce 😠 hrozne ma to sklamalo a ranilo, pretože ja im tie torty robím len za materiál a elektriku, napr. takú 4,5 kg tortu som im minule dala za 30 eur ☹ a teraz im robím 3 posch. to si mám ako vypýtať čo 😠 tak som si nechala účtenky a tie im dám aj s podrobným výpisom surovín, len to som si zrátala dnes a vyšlo mi to 35 eur 😝
baby, akú máte skúsenosť s tým akože normálnym marcipánom z Ikey? že z mandlí je, taký...naozajstnejší. Dá sa s tým ale niečo vymodelovať?
@lubicakovac mám ju doma a kvietky sa s ňou robia super 😅 😅 😅 ja inú už na kvety ani skúšať nebudem, táto hmota rýchlo schne a veľmi dobre sa s ňou robí 🙂
@eliska22 to tak bývá. Proto je to v rodině na nic péct dort. Každý si myslí, že mu to uděláš zadarmo. Já jsem pekla dvě svatební, jednu třípatrovou a jednu dvoupatrovou pro synovce a ani se nezeptali, jestli jsou něco dlužní. Přitom jsme každému dali ještě 6 000,- korun jako svatební dar.

@dm1 aha takže zmiešaním, bude bledší......a z toho čo si písala na akú tortu to vyjde potiahnuť?