Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@yamahafazer všetky tortičky sú krásne 😉
@mrka2 PDT sa teraz v horúčavách asi každej topí.
Čo som včera robila, tiež bola poťahovaná s PDT, ale vyvaľkala som ju na hrubšie - asi 0,5 cm a už sa mi netopila, dokonca ani orosená nebola, tak neviem, či to bolo tou hrúbkou, lebo chladničku mám stále na 3 stupni zo 6.
Dokonca aj ružičky som robila z PDT - teda ale vytvrdli až dnes na 3.deň 😖
Mám v kýbliku asi tak na 1-2 torty a potom idem na WI - je drahá ale nech to para tlačí, je najlepšia, aj kvietky sa mi s ňou najlepšie robili.
@yamahafazer Ten spodok ( mušličky ) som otláčala kosticou.
@mrka2 NO, ale netopíš na 32st, ale jen na 22st, ne? 🙂 😀
@zlatat nie neboli americké ale grilovacie.A tie cukríky sa aj griluju na špaile preto boli v Lidli.Aj mne bolo divné,že budú to tu niektorá baba písala ale som šla a dobre som urobila.Lebo už v utorok neboli.Som sa pýtala aj predavačky,že ked sa dnes vypredajú či prídu zajtra zas a ona,že nie toto dostávajú jednorázovo.Tak som kúpila iba 10 balíkov.A mala som možnosť viac len som nevedela aké sú ako sa s nimi robí.No na budúce tam už nenechám ani jeden balík. 😀 😀 😀
No ja mám tu 1,5 kilovú tortu hotovú.Idem na tú morskú potom pridám foto. 😉
ahojte,
no keby som bola tusila, ze je taky zaujem o tie americke cukriky, mohla som niekomu kupit a poslat...ja som si len na skusku vzala 2 baliky, ze mozno sa nakoniec skamaratim aj s MMF a takmer plnu krabicu som nechala v obchode ..
vcera sme vypekali aj s dcerou, ja som mamke k meninam, ona chcela taku malu pre kamosku, tak som ju nechala robit takmer vsetko, akurat potiahnut a pri kvietkoch som pomohla.. vecer zhodnotila, ze to nie je az taka jednoducha praca, ze ju strasne bolia nohy 😀 ale snad ju to neodradi...😉
@deni_v22 sikovnicu mas doma veliku, no ved ma byt po kom 😵
@vinka mne sa naopak velmi zle s tym pracuje, ked dam malo cukru - u mna presny opak haribo cukrikov. do nich musim dat menej vody, aby vzali menej cukru, inak sa mi hmota trha, do tychto americkych davam 4 lyzice a este si ruky poriadne namacam do vody pri mieseni. jeden balik mi vzal kilo aj stvrt cukru. ked dam menej, tak je to ako jeden velky cukrik a hmota nedrzi tvar 😕
@nikanika28 ani mne sa nechce 😝 cele noci hore, rano ked idem do postele, tak najmladsia vstava - a to som si este jednu tortu pridala 😅 co robis proti lenivosti? 😀
@sofi07 Nedávno jsem na tebe myslela, kam ses poděla..🙂 AHOJ!!!! 🙂
Moc krásné výtvory, sleduju je na MMB a vždycky obdivuju...🙂 Jsi prostě dobrá...🙂 Ty rudé růže, tak to teda 😲 😲 😲 ..🙂 NO a o perníčcích ani nemluvím.... na to nikdy nebudu mít... 😝 🙄
@deni_v22 Deni, ty máš fakt doma moc šikovnou dcerku...🙂 Hezké dortíky..🙂
dakujem za pochvalu, sisa 🙂 , cca rok aj dva mesiace, tu som sa ucila, najma alenka mi velmi pomohla 🙂 . a to pozadie je kus ciernej latky, co mama mala odlozene v skrini na nohavice 😀
a na tej krstinovej som potiahla aj podnos,, je to v kuse potiahnute s tortou, to som prvykrat skusala tak
@sofi07 Takže jsi potahovala celý patrový dort najednou? 😕
@zdenallicka vdaka, som celkom rada, ze ma k tomu vztah 😉 mam taky staromodny nazor, ze poriadna zena by sa mala vediet poobracat v kuchyni 😀
nie zdeni, len to spodne poschodie s podlozkou
@sisa.b no ja si hovorim, ze este chviiilocku a idem na to....uz tyzden sa chystam, ze si spravim po predu Snehulienku a akosi nevydalo furt 😀 ...a potom budem zase na poslednu chvilu nervacit, ze sa mi nedari 🙄 🙄 🙄 😅 😅 .
@nikanika28 to poznam 😀 ja teraz zamakavam do rana do 5-6 hod. aby som stihala zverinec vymodelovat 😅 no tak mi treba, cakala som na americke cukriky, nech nemusim haribo kupovat a uz nestiham 😅
a teraz cakam na podnosy, pritom sa mali torty uz od vecera chladit 😝 len som v noci na to nemala uz nervy 😀

ta jendotka je z k2 a tie ostatne z cukrikov a tie s kremom zdobene tie som predtym robiavala to je mliecny marcipan predtym som len take robila na svadby a narodky len ked som sotala tehotna som prestala piect a teraz uz len tak pre rodinu pecem a motorka je oplatka