Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Baby, vy čarodejnice! To ste kde také krásne torty vykúzlili?
A malej Nelke prajem všetko naj k prvému rôčiku.
hej sisa, aj ja si ta pamatam 🙂, to su hotove perletove kyticky na takom drotiku, kupila som ich v peceni hrou, kosik je patchwork, to by inak vyzeralo, keby som vypletala :D
sisa, je to uplne lahke, vyvalkala som si pas siroky ako vyska kosika a dlhy ako obvod kosik a otlacala patcwork postupne vedla seba.
a podlozka kosika je karton obaleny takym vrubkovanym papieroma celofanom
veru, sa to tu riadne rozbehlo, nemam sancu sem chodit pravidelne a sledovat vsetko 🙂
@mrka2 presne kôli tomu, že sa mi to nechcelo zarábať som prešla na kupované hmoty ... nooo nejako som spohodlnela. Ale už som si objednala WI - prišiel mi papier zo sociálky, že mi schválili OČR-ku, tak ju miniem na poťahovku 😅
@vinka wow, že grilovacie - to som ešte nepočula 😕
@deni_v22 krásne tortičky - máš šikovnú dcérku - žeby som aj ja zapriahla svojich synov do pečenia? 😀
@sofi07 tak na teba sa nechytám ani zďaleka ... len som čumela na tie tvoje krásne torty a nechápala som. Ten pník vyzerá ako ozajstný a tie hríby? Myslela som, že si bola na hubách v lese a ukázala si nám svoj úlovok. Klobúk dole. Ako dlho pečieš torty?
@sisa.b aj ja má patchwork košíkový vzor - vyvaľkala som si hmotu na obdĺžnik, ktorý bol vysoký ako torta a len som šablónu pritláčala na hmotu s tým, že som kraje prikladala tak, aby na seba nadväzovali. Išlo to rýchlo. Keď sa mi lepilo na PDT, tak som si šablónu posypala solamylom a už to išlo jedna báseň.
dievcata a spoje ste potom ako zahladili? lebo teoriu obtlacania a potahovania viem, len pri MMF sa mi nikdy nepodarili spoje urobit tak, aby ich nebolo vidiet 😒 z toho mam strach, asi radsej budem vypletat 😀 😝
@sofi07 naaadhera mas sikovne ruky a ta s tym babatkom to je nadhera ja som este stale neprisla nato ako robit spravne ten bielok s cukrom 😀 😀 😀 aj ked si mi radila o sto sest neviem budem musiet skusat lebo tie tvoje torty su naaaaaaaaadherneeeeee opravdu aj ruze aj ten pen no si mi vyrazila dych krasa 🙂 🙂 🙂 🙂 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
len nedavno som na teba myslela 😅 a ked som tu videla ze sofi tak som hned isla pozerat ci si pridala nejake fotecky 🙂 a nesklamala 😉
baby nemáte náhodou nejaký jednoduchý recept napr. na čokoládové guľky alebo niečo podobné... zvyšilo sa mi dosť piškotoveho cesta keď som orezávala korpusy, tak by som to chcela využiť... dík...
@nikanika28 tak to je perfektne!!!!z coho je pena?
@nikanika28 super 🙂
@zlatat dík 😉 ešte som myslela, že trošku rumu, ale zas nie veľmi vhodné pre deti 😅
pánečku, tie torty sú super @sofi07 @nikanika28 😉
@maca77 Rum v dortu nesmí chybět!!! 😀 😀 😀
(se tu projevuju jak alkoholička!! 😀)
@nikanika28 Dobré pivko..🙂
@yamahafazer ten spodok torty, co su akoby muslicky sa robi tak, ze sa da okolo valcek marcipanu, taky tensi a otlaca sa don kostica tato http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=p...
tretia zlava na vrchu
Heni, to už jsi třetí, co jí to říká...😀 (já jsem byla druhá 🙄 )
@zdenallicka 😀 rum to len vylepší 😅
@zdenallicka 😀 dik za info, ja teraz len tak veeeeeeelmi zbezne kuknem, tak som prehliadla, iba nakukam ze ake torticky pribudli. O 2 tyzdne mam statnice tak biflujem
@vinka Vinko, krása!! To nahoře na růžovém je co? Oplatka??? Nebo jsi to malovala???? 😲
Sakra, zase jsem druhá.... 😕 🙄
ej malované ta čo ste.oplátka 😀

@sisa.b panecku, tak to ja by som asi nedokazala fungovat, keby som bola do rana hore 😕 😕 . No a k tym americkym cukrikom...ja neviem teda, ale akosi sa mi to nepozdava, zda sa mi to akesi jemne, uz som zistila, ze sa musia dlhsie nahrievat v mikrovlnke ako klasicke a viac cukru tusim treba dat...no uvidim pri modelovani...tebe sa s nimi dobre pracuje?