Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@pristela dakujeem urcite pomoze. moja velmi dobra kamaratka chce pre malu k narodeninam tak sa na to uz pripravujem.. a ten tvoj konisko🙂 je uuplne super... snad sa aj mne tak podari.. si ho robila z mmf? mne sa v poslednej dobe nedari nejak ju zarobit.. neviem ci to bola zla varka cukrikov.. dnes som nakupila 13 balikov v lidli tak snad to bolo vsetko len tym..
@njonja ejha asi nie , musim mrk , mozno si mi niekde zapadla 😅
@wera.g no neviem ci ti to pomoze ani v akej velkosti to sem hodi 😅 výstuž -špajdle boli vlastne len v tych troch hlavnych "paličkách " 😀 čo tvoria akoby trojuholnik na prvej fotke, prosto stred biku , a este v kolesach bol stočeny drôtik, ostatne pak drzalo ked to stvrdlo samé, len "volant " som dolamala pri skladani 🙄 tak ten pak bol drotik obaleny hmotou nakoniec 😅 tie veci na prvom obrazku boli robene den vopred aby boli riadne tvrde , pak poskladat a zas nechat den vytvrdnut , a pedále, sedanka, flaše a volant som modelovala už až na torte , diely som spajala hmota + voda a na dĺžku mal bike 14cm , tak neviem či pomože , myslela som ze to drzat nebude ale normal to bolo pevne a držalo 😕
@tinamk jo aj ja som mala zle várky cukrikov 😝 doteraz mam par balikov z nich doma a ked mam odvahu miesam ich po malom s lidlackymi nech to nevyhodim ☹ pri modelovani koňa želam pevne nervy, mna stal snad rok zivota 😠 a torta tusin do 3kg 😀 modelovany bol z mmf 😉 veci kde ma byt viac hmoty iné ani nepouzivam po skusenosti zo smartflexom , on totiž dnu nevyschne, nestvrdne a potom tie postavicky stale pracuju, sadaju a pukaju 😖 ked viem ze si chcu odlozit davam mmf a ked viem ze to hned zjedia a nestiha to popukať a sadnúť davam smart 😀
@pristela ja uz som si aj objednala take male vedierko toho smartflexu mandloveho aby som po tych mojich nervackych skusenostiach mala pre istotu doma - inak je chutny. ale lacnejsie na torte podla mna vychadza ten mmf a tiez mi ho kazdy chvali ako im chutil.. sice sa tak neda nafarbit syto kolkokrat ako by som chcela a vela krat vyhodim co mi to vela farby pokazi.. no ale co uz.. 🙂)) a dakujem za postup.. aj rady.. ty mi vzdy pomozes🙂)))
Babenky, ak by niektora chcela keramicke domace fondue pre 4 osoby, pisnite mi do IP. Cena bude cca 9 EUR
@elamaslakova Ďakujem 🙂 Vykrajovátka mám, aj tie pomôcky, aby sa pekne vlnili... len drôtiky nemám ☹ A keďže nie som naozaj v pečení moc zdatná a pečiem len tak pre rodinku, chcem skúšať zatiaľ len tak...bez drôtikov.... 🙂
Baby, potrebujem poradit, mam oval stredny, idem davat mascarpone plnku, myslite, ze bude mat po naplneni a potiahnuti okolo tych 4,5kg?
nmáte nejaké inšpir. so stonožkou na vrchu torty?
@mizulienka Asi nie , bude mať asi menej 3,5 -4kg

@wera.g haa , je vás viac čo čakajú 😀 😀 😀 😀 to nie len kvôli tebe , neboj 😀 😀 😀 ono nemozem ist bo to pojdu na obed a na dlho , prišla by som domov ako zbitý pes unavena a isto by som uz nevládala robiť , preto nemôžem ísť 😝 a mam aj tortičku zajtra piecť , tak neboj 😀 😀 uz som nasla foto len ich musim dat dokopy a vytriedit