Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
a ještě by mě zajímalo z čeho máte ty podložky na dortíky jsou krásné nebo kde se dají sehnat 🙂 děkuji 🙂
Ahoj můžu se zeptat jakou gelovou barvu koupit aby byla tělová???🙂 děkuji
Prosim, nemate niekto inspiracky na birmovku tortu?
@eliska22 to tak dělám- nebo to tak podle popisu vypadá, asi v tom tedy nemám ten gryf nebo co : 😅 mě vždycky u konce zůctane větší vrstva té hmoty, tak nevim jestli to odříznout a vyhladit nebo to tam nechat a přehnout přez sebe
wilton také používám jsou bomba 🙂 jen na takové detaily jako malovaní k tomu jsem se ještě nedostala a budu se na to těšit moc děkuji holky a přeji dobrou noc 🙂
@petulas skúsim ti to ešte priblížiť, ja síce idem dokola tej torty a naprávam si to.. t. j. že si to podvihujem, ale niekde musím aj viac krát sa vrátiť a tak sa s tým piplem.........lebo keby idem presne dokola, tak potom mi tiež na konci ostane veľa tej poťahovky, proste nadvihujem a už vidím čo musím ako kde nadvihnúť a uhladiť 😉
neviem ti to už lepšie vysvetliť 😝 proste aj z jedne strany idem aj z druhej na striedačku, aby na konci neostalo veľa tej hmoty 😉
@halienka gelovka bude schnúť dlho ale prášková v alkohole je suchá za chvíľu, nedala si veľa alkoholu? Čo maľuješ? ja keď robím očká alebo tieňujem gelovkou, tak si len trošilinku namočím štetec do vody alebo alkoholu a potom do gelovky a tak maľujem. A keď rozpustím práškovú v alkohole, tak ju nemám riedku, ale takú hustejšiu ako taká redšia kašička. Neviem ti to opísať, ale farba sa mi neleje
@zozo111 toto konkrétne je smarflex zafarbený tá čierna a červená ostatné je z mmf 😉 dá sa ale aj mmf zafarbiť na sýto, len tam musíš pridať bielu čokoládu, presný pomer neviem, robím od oka a podľa toho koľko tej hmoty chcem zafarbiť..... len tej farby tam ide aj tak dosť a najlepšie sa farbí hmota s extra gelovkami 😉
dalsia torta..pre moju mamu na narodky:
@lamps dala som len pár kvapiek alkoholu ale možno aj to je moc. Robím monsterku Draculauru a maľujem čiernou tie jej pruhovaté vlasy, to potrebujem aby krylo úplne. Mám práškové farby z drogérie, možno nie sú tak kvalitné ako keby som kúpila v cukrárskom a možno je to aj tým. Ale zdá sa že už to schne, snáď to nejako zvládnem, prinajhoršom na záver ešte raz pretriem, majú si prísť zajtra o desiatej tak to dovtedy snáď uschne...

@petulas tu nájdeš recepty, ktoré často používame https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/