Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Je to z stránek Cake ¨Central http://cakecentral.com/a/how-to-make-a-pillow-cake
Holky moje kuchyň zatím vypadá takhle, ale už mám doma novou troubu, provizorně ji mám danou na sušičce prádla a hned jsem musela vyzkoušet jak bude péct a udělala jsem korpus. Na první pokus se mi povedl, tak jsem ráda, že hezky peče. Forma 22 cm ze čtyřech vajíček, korpus z celých vajec bez oleje.
@cwilinge77 jestli je to tn co uz meli a byl v bile barve, tak neeeeeeeeeeeee.
Ahoj holky 🙂 nemáte prosím postup na figurku nějakýho dinosaura a nebo aspon fotky dortu kde je donosaurus, mooooooc děkuji 🙂 zase jsme to nechala na poslední chvíly a nic nemůžu najít 🙂
@makinka2 zkus se mrknout tady celkem dobrý postup http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=429&...
kurnik, mne sa dnes tak strašne nedarilo ☹ najprv som krivo rozrezala korpus, potom som cez sitko parírovala hrudkovú plnku, nakoniec som ju presladila, torta krviá a akurát to je taká, čo som si na nej chcela dať záležať 😖
@mrka2 už píšu.
Do mísy dáme 6 celých vajec, špetku soli a 250 g cukru krupice. Ušleháme do pevné pěny a přidáme dvě lžíce oleje a 110 g hladké a 110 polohrubé mouky a asi 1/3 KP. Mouku s KP a olej už zašleháme jenom ručně metličkou. Pečeme na 150 stupňů. Dá se dělat ořechové s kakaem, stačí odebrat trochu mouky.
kocky POMOOOOC ..asi aku velku tortu mam urobit cca pre 50 ludi? ☹ dakujem
kocky kolko vydrzi pribinacikovy krem? ked ho urobim zajtra, v pondelok bude este dobry? dakujem
@sisix neni dobry? preco?
@mrka2 já jsem zrovna jak jsem pekla tady ten korpus, taky udělala z šesti, ale Jakub chtěl kakaové těsto, tak jsem nalila do formy a zbytek přidala trochu kakaa, pár kapek vody, aby to nebylo moc husté, protože už jsem nemohla ubrat mouku a dala jsem to do silikonové formy srdce.
Ale v kuchařce si u těch receptů co často peču napíšu kolik čeho je na jedno vajíčko a pak to mám rychle spočítané.
@mrka2 ještě jsem zapomněla, ten olej tam můžeš dát, ale nemusíš. Já tedy většinou dám, ani to přesně neodměřuji, trošku tam naleju tak odhadem. Ale už jsem na něj i zapomněla a nebylo to poznat. Nevýhodou toho korpusu je, že je celkem lehký na váhu. Třeba někdy použiješ, když budeš chtít lehčí dort a nebo pro vás doma. Udělaný je rychle a máš špinavou jenom jednu misku.
mile dievcence, obdivujem Vasu pracu, klobuk dole pred Vasimi dielami 🙂 Ja som zatial urobila len asi tri torty - doma pre deti - bola som na ne velmi hrda, ale uz nie som, kedze som videla Vase vytvory 😀 Chcela by som sa vsak spytat nejakej dobrej duse, ked uvadzate, ze davate do kremu maslo, tym myslite normalne maslo alebo palmarin, heru a podobne?

@zklimekova krasne 😉