Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
mne je tazko povedat kolko presne, kedze ja nic nevazim, nemeriam atd, vsetko robim len od oka
@evitkamalicka no ty si ako moja teta....tá tiež nikdy nepotrebovala váhu a vypeká nenormálne...škoda že som to nepodedila....
@winona24 no to je fakt, ze nova digitalna vaha mi v kuchyni stoji uz 2 roky 😅
@evitkamalicka tak takový korpus pělkný já nikdy neměla 😝 zkusím dnes podle tebe a sem zvědavá, formu má o cenťák užší jak ty tak snad mi neuteče 😎
a prosím tě děláš i ořechové korpusy? kolik čeho dáváš? díky 😉
@evitkamalicka ty tvoje "nepodařené" růžičky sem viděla a teda musím se smát, ptž dělat takové nepodařené tak sem šťastná 😀
@evitkamalicka ty ta ja to dnes skusim este raz.6 vajec hovoris hej?A predpekas na 200 pred tou 150 ?
@evitkamalicka na orechy som sa tiez chcela spytat..🙂)) da sa do tohto korpusu pridat orechy? namiesto muky? alebo len plus orechy?
@sofi07 - diky, vyskusam..🙂))
@evena robim aj orechovy, ale na ten mam iny recept
6 vajec
350 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
150 g mletých orechov
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
10 polievkových lyžíc studenej vody
1 PL rumu
2 PL oleja
Cukor vymiešame so žĺtkami do penista, pridáme vodu, rum a olej. Potom pridáme orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame do tuha vyšľahaný sneh.
@bianca nie nepredpekam, peciem cely cas na tych 150 stupnov
vyskusajte ten orechovy, je fakt perfektny
@evitkamalicka moze tam ist hladka muka?
@rybca neviem, s hladkou som to neskusala, ale skor nie ako ano, lebo hladka muka je tazka, orechy su tazke, to by bolo ako beton
@evitkamalicka hm, to je skoda, tu inu muku ani nepredavaju, len este celozrnnu, alebo mixy uz na konkretne kolace..:(
@rybca ale vyskusat mozes, no daj jej urcite menej ako 350g, ja by som dala tak 150 - 200g
@evitkamalicka díky 😉 to vyzkouším dnes večer ten ořechový 🙂
@evena potom daj vediet ako to dopadlo
@evitkamalicka schválně sem ten korpus ukazovala mýmu (taky peče, vlastně jakoby pečeme spolu 😀 ) a on byl vyjevený a hned zeptej se jak to ta ženská dělá 😲 😀
@evitkamalicka jo dám ... snad bude čím se chlubit a nespackám to 😀
@evena tak nech sa vydari 😉
babyyy, z coho urobim hriby do kosika? 😕 mmf u nas skoro nikto nejedava, to sa mi zda zbytocne plytvanie, ked poputuju do kosa. premyslala som, ze to urobim z kokosoveho kmena, ale zas tam bude asi vidiet ten kokos... 😒
@sisa.b a co zo sojovej tycinky? celkom dobre sa to modeluje len neviem ako to potom nafarbis..... ci obalit do hmoty 😕
tak ja prave dopekam korpus lebo som sice mala vysoky ale som ho sprosto prekrojila a sa mi dokafral. hlavne ze uz mi mala torta tuhnut v chladnicke. no fajn a to vecer potahujem
@evitkamalicka Evi tak aj ja dnes skusam urcite.Duuuuuuuuufam ze sa podari bo dosli zasoby muky a spomenula som si az som sa vratila z obchodu 🙄 🙄 🙄
@sisa.b som ti dala odkaz k sebe do kompu 😀. tu su tie hribiky http://www.tortyodmamy.sk/?q=zakusky/hribiky-na...
@vinka ten tvoj "banán" je supeeeeeeeeeeer 😉
@evitkamalicka ružičky sú krásne 🙂 budeš dávať na vrch torty tých šesť?
...nie je lepší nepárny počet? 😕 alebo na torte je to jedno?
... čo máš fotku upečeného korpusu, tak aký priemer má forma?
@maca77 forma ma 25cm

@winona24 ja davam vzdy od oka, ale na 6 vajec asi 1 polievkovu lyzicu