Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@eliska22 dakujeeeeem 😵 😵 😵
@pralinka25 no u mna je naj karamelový krém a kazdy ho chváli takýto, uvaris salko tie 2 hodiny a ked vychladne vymiesas s 2 mascarpone a podla potreby prisipávam creme ole vanilka. a k tomu davam iba banany a kazdy chvali 🙂
@eliska22 a cim potahujes? ja bojujem s tým odmietnut tortu na vikend, v tomto teple to je ako za trest...
@muffinka8 ja uz som ju tiez mrazila ,rozmrazila v chladnicke a potom premiesala a bola ok.Testovala som to na nas a prezili sme aj viac dni.Ale je nutne ju zmiesat s cerstvou, aby dobre drzala tvar v torte.Inak minule som potrebovala aby bol ten mascarpone tuhsi,pridala som Ole vanilkovy a bolo to super a vôbec to nezmenilo chut 😉
@nika222 dakujeeem pisem si tiez to znie super. dam jej na vyber a uvidim co povie
tak ešte mi ostáva potiahnuť vrch a idem to dávať na seba, snáď tá spodná už dosť stuhla 😝 a to ešte zajtra sa ide torta prevážať ráno do BA cca 36 km, no neviem či im to vydrží, síce majú klímu v aute, ale aj tak 😖
@daducha mne sa desne topi aj smartflex aj mmf, je to jedno ☹ ☹ ☹
@eliska22 povedz im nech si oblecu svetre alebo zoberu deky a pustia klimu hoodne , samozrejme nie aby "fukala" priamo na tortu, ja som tak prevazala hodinu jazdy autom raz svadobku , bola v kufry , my sme boli poobliekany ako cez zimu 😝 a klima frcalaaa, až predne sklo mal vodič s námrazou 😀 😀 😀 aale torta vzadu ani nemukla , absolut ziadne potenie, topenie, nič 😅 alebo im nakaz nech si po nu pridu do 8rána 😝 alebo az po 21hodke vecer 😝
jaj baby nestrašte s tým topením poťahu 😖 mňa čaká tento víkend aj čokoládová ... 😝
tohtovíkendové :D dve penové a jedna na moje vlastné narodeniny, včera sa rozkrájala o 5tej a dnes už nezostalo vôbec nič a to mala cca nejakých 8-9 kg :D , penové zrovna nemusím, lebo nechcú väčšinou veľmi zdobiť, ale tentoraz som mohla podľa seba, tak sa celkom dalo a k tomu moje kvietkovanie, pôvodne mali byť na tieto torty, ale som nakoniec skúsila čipku, tak už som nerobila, čo som pôvodne chcela, tak čakajú na svoje uplatnenie niekde inde 😀 sorry za tapetku 😝
@muffinka8 to sú bielka šľahané nad parou s cukrom asi 50 min a potom každý plát je sušený v rúre najskôr na 100 stupňoch a potom na 55tich 4 hodiny, je to hodne náročné na čas, môj muž to zbožňuje a niektorí ľudia sú na to priamo vysadení, iní to nemusia, plnka je taká mierne sladká, ale výrazne kakaová
boooze babule nestraste ma s tym topenim 😝 😅 ja mam pred sebou tri torty na piatok 😅 😅 😅 a siiilno rozmyslam, ze ich poprosim, nech si to pridu vziat bud este vo stvrtok vecer alebo v piatok skoro rano, lebo my potom odchadzame poobede na dovolenku..a nechcem tu stresovat a balit na poslednu chvilu a torty v chladnicke 😝 😅
babulky, robil tu niekto 3D vtaka angry birds? toho cerveneho? 😕 sa mi tak mariiiiii 😅 ale som si neulozila ☹
ako mu pripevnit ten zobak? ked ho urobim z hmoty, nebude tazky? nebude mu padat 😅 😕
ahoj kocky, ja som tu nova 🙂 prave som zacala piect a mam straaaasne vela otazok 🙂
najprv musim pochvalit vase nadherne prace!!! no mam sa co ucit 🙂
@pipka ja som robila angry bird bieleho tento vikend a zobak som dala zo smartflexu, bol poriadne tazky ale udrzalo to 🙂 do vrchnej aj spodnej casti som dala dlhu spajdlu + sparatko, drzalo to na 4 miestach. chocholcek a chvost som robila z mmf a bola tam dlha spajdla vstrede a po krajoch sparatko. prezilo to celu noc v chladnicke a aj kratky prevoz 🙂

@muffinka8 jej dakujem za odpoved. takze si dala tie 3 lyzice ci mam dat radsej 4?