Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@zuul noooo napisane je na 100g prasku pridat cca 80g vlaznej vody, vsetko dokladne vymiesat, pripadne zafarbit, spachtlou naniest a susit v rure na 80°C cca 12 min, alebo ak chceme elastickejsiu krajku tak na 120°C cca 5-7 min. (ale predpokladam, ze je to zavisle od toho aku ma kto ruru) a ze sa da susit aj volne ale to min. 3 hodiny 😉
A ak chcete len jednu krajku, treba dať menej hmoty, lebo tých 100 g je cca na 5krajok, tak stačí zarobiť cca 20g hmoty 😉
Zienky dnes som kupila slahacku a az doma zistila, ze datum spotreby ma v sobotu. Chcem ju dat do plnky s ole kremom, ale torta sa bude papat az v nedelu, mam radsej kupit novu?
@pipka ja mam magic decor a na jeden pasik tej kvetinovej alebo motylovej krajky minies presne 10g a 8g vody ak chces fakt len na jednu a od toho si vies odvodit podla poctu kolko potrebujes aj kolko zarobit prasku aby si nemala zbytocne skodu. a ja som chcela vyskusat ususit to len tak volne mala som cas nikam som sa neponahlala tak mi to bolo jedno a susilo sa to 6 - 6,5 hodiny ziadne tri a to bola este sem tam stale trochu taka neususena. no mozno v zime ked sa kuri by to bolo rychlejsie suche
@jakelina mas krasnu tu torticku. prosim ta tie kaly mas na drotiku a stopku obalenu hmotou alebo ako? ci len z hmoty to mas?
jaj dievcence som si ja zas raz pomohla. chora som pardon za vyraz jak hovado 😝 a dala som sa na tortu vlak este som aj suhlasila ze 2 rozne cesta a dva rozne kremy torta ma 3 kila. no som idiot lebo mi vsetko trva raz tak dlho kedze kazde 2 minuty si musim fukat nos a samozrejme umyvat ruky. cize furt odchadzam od toho lebo ani v kuchyni si nechcem fukat nech odomna nieco pri papani nechytia. ach na nervy som a este sa mi nejakym zazrakom podarilo spravit nejaky riedky pribinak tak mi to vyteka 😠 nechapem co som zas dovrzala. mozno tie mrazene jahody alebo co. no a aj krpec je chory takze este aj ten tu pisti cely den 😝 no radost robit a to je moja predposledna torta potom mam mesiac pauzu a som sa na nu celkom aj tesila a teraz sa neviem dockat kedy bude fuc 😖
@mamcas od @dm1 som dala 300g coko a 150cery.
"Boky som robila na peciaci papier si zmeras kolko ma obvod torta a aku chces vysku a natries cokoladou , nechas trosku stuhnut a potom ked trosku zatuhne, ale nie uplne .....nacapis opatrne na boky torticky. Potom sup do chladnicky na stuhnutie a ked je tuha, tak az potom odstranis ten papier"
vrch som robila marcipan, inak by nebol vojensky vzor. 😎
@pralinka25 ano, ten pestík je na drátku a ten jsem ušoulala do zeleného marcipánu
@jakelina nadhera 😵
@jakelina já vím 😒 , napsala jsi to přesně, ještě jsem nikdy za ten rok a pár neměla samotný dort z jednoho druhu korpusu 😝 přidávám si práci já!Ale už jsem si zvykla dělám recept z mramorovaného a vím, že každý je 25min v toubě a jakmile zbývá 15min, začnu si šlehat další koprus, pak honem umyju formu a jedu dál.to by bylo super kdybych měla stejné formy 2x a jednu troubu navíc 😀 😀 😀
Prosím ty máš tu krajku novou,že? Kde jsi ji kupovala na kolik přijde láká mě to, jen je to drahé 😖
@pralinka25 a naaahodou nevies kolko je 8g polievkovych lyzic, ked sa to prepocita? 😕 😅

@luciahromadkova super ... to uz je aj trojka...a ake ma presne znenie nejako mi to nechce v temach najst 😒 dakujem krasne