Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Miluji nocni sichtu 😀
dnes to balim a idem sa vyspat....lebo som na pokraji nervoveho zrutenia 😅 😝 😝
asi sa vykaslem na cele torty 😠 😀 😀
Baby , potrebujem kurz ako si nenechavat torty na poslednu chvílu 😀 😀 😀 nerobíte niektorá ?
@pristela prihlas aj mna 😀 😀 😀
No baby klobuk dole ako zvladate pecenie a hlavne potahovanie v tom teple. Konecne aj mi tu na ostrovoch mame leto ako ma byt, a dnes co som robila tortu myslela ze ma z nej.... . 😝 😠 ta potahovka sa mi tak potila ja som to zazila prvy krat ale dufam ze aj naposledy. prilepila jedno oko a dla do chladnicky ,potom druhe oko znova chladnicka a tak som robila az dokonca. a isla som to aj zaniest pred pracou tak som ani cas poriadne nemala, no otras. a v aute som mrzla cely cas ako som mala silno klimu pustenu 😀
@pristela hmmm, hlásím se takyyyyy 😉
@sisix to máš dobrý ceny, já dělám normálně nakrájím na kousky, dám do kastrolu a dělám podle návodu na gelfixu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a je vždycky super, krásně oranžová
včera jsem byla na procházce s Aishou, potkala jsem kámošku a ta mi říkala, že rodiče na Moravě mají meruněk, že neví co s nima, tak mi o víkendu přiveze bednu zadarmo, tak budu mít další druh marmošky, černý, červený, josta a meruňky, ale jak se znám, tak se ještě nějaký ovoce určitě najde, co zužitkuju 😀 😀 😀 😀 😝
Dobré ránko. Pridávam aj ja a idem odovzdať
@stankapk @vecernicci @jakelina @elamaslakova dievcata tak to ste ma potesili, ja som ho davala len do opiteho izidora a na makove rezance 😀 a do torty len marhulovy dzem, tak som rada ze mozem vyuzit aj tento 🙂
@viera6 nie, ja davam dzem len pod maslove plnky, cokoladovu, prip. karamelovu ked ju nechcu kombinovat s ovocim...aj tak 80% mojich tort je mascarpone s malinami 😝 a do sviezich dzem nedavam no a tento marhulovy mi tu pipka poradila ze rozriedit rumom a tym poliat korpusy, je to uplne super kombinacia 😉
@pristela hlasim sa tiez ...a potom este do kurzu ako nezmatkovat, ked tortujem v noci 😠 😀 😀 😀
ja toto taaaaaaak nemam rada, normalne by som si to vychutnala, ale teda ´vcera ma v noci skoro svihlo 🙄
ale zas nemozem spravit tortu tyzden dopredu 😅
ja by som sa este mala prihlasit do kurzu ako si nenabrat tolko roboty, ked mam doma deti 😝 😝 😝 😝 😝
@halienka fakt?? Neděláš si ze mě srandu. Já jsem se s tím nějak natrápila, dort má tři kila, tak žádný výdělek a plno modelování. Palma je na drátkách a pak svázané ty listy do svazečku a přidělané na jeden tlustý drátek. Na to navlekla hnědé kuličky jako kmen a nechala čouhat kus drátu a zapíchla do dortu.
@jakelina no veru nerobím si srandu, je taký akýsi čistý a teda mne sa zdá prepracovaný vcelku veru dosť 🙂 a ten člnok sa mi veľmi páči, tiež taký nie prehnane realisticky ale zároveň výstižný, úplne to stačí 🙂 To presne poznám, ľudia chcú maličkú tortičku, lebo ve´d to im stačí trojkilová, ale na torte by chceli hotové umelecké dielo 😝 Ja stále tiež preto hľadám spôsoby ako stráviť čo najmenej času s modelovaním na týchto malých tortách, proste vymodelovať síce dačo pekné ale nie príliš náročné a zdĺhavé, lebo to je fakt nedocenené. Palmičku som ešte nikdy nerobila, veľmi dobrý nápad s tými guličkami 🙂
@jakelina je super 😉

@mysiatkoo no vitaj v klube 😀 😀 😀 dva rovnaké ťažko namiešam - hlavne v tých krémoch, kde je viac surovín. Presne si pamätám len parížsky a krém s bielou čokoládou a mascarpone. Vždy keď tu odo mňa niekto pýta nejaký recept musím listovať vo svojom receptári 😀 😀 😀