Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@jakelina dakujem to je vážne iba také jednoduché 😝 😝 😝 a som nad tým dumaláááááááá
ahojte dievcata pridavam moje vikendovky na dalsi vikend mam tiez 4 ale neviem ako to zvladnem v takomto horku.. a to mam stojacu motorku, popolusku, a ninja korytnacky a tu poslednu ani neviem.. krasne torticky ste popiekli @dm1 danka ty si tusim robila taku stojacu motorku prosim ta robila si to podla nejakeho postupu? dakujem za odpoved..
@adrika202 to mas ako s karamelom...roztopis, nalejes do silikonky ak mas nejaku kde su kocky a pod. ...aj video som ti nasla
dobry vecer zelam 😉 prisla som si k Vam pre radu 😅 opät 😝 😅 s akou hmotou potahujete? zda sa to len mne, ze ta K2 nezvlada situacie v takom teple? je nieco lepsie do takehoto pocasia s cim by sa dali potahovat torticky? ☹ dakujem 😉
@zaciatocnickalubka nezda, nemas dobru hmotu do tepla🙂 urcite je lepsie Smartflex, alebo pasta dama special, ale ta je straaasne tvrda na torte
@zaciatocnickalubka smartflex mi to celkom vcera zvladol ...ale neviem ci je lepsi ako K2....
@zaciatocnickalubka ja používam len MMF a tieto teploty zvláda celkom dobre, len kvety si z neho teraz netrúfam, tak tie robím z gumpasty, ešte mi bolo poradené že želatínová poťahovka je dobrá na tieto teplá a z kupovaných smartflex a pasta dama špeciálka.... vraj ale tie nepoužívam, tak len sprostredkovane...
@aduskatt tak sa mi to nezdalo zbytocne 😀 a chyba bola taktiez farbit tu k2. potom dopadla uplne ako rozzuvana zuvacka 🙄 cele zle 😠 takze odporucas smartflex? a ten nebude tvrdy na torte? 😅
@rapunzel1 a co je to vlastne to MMF? 😅
@zaciatocnickalubka Smartflex je fajn🙂 maksi ako Pasta dama, trochu tvrdsi ako K2, ale na jedenie je to stale fajn🙂
@zaciatocnickalubka MMF je hmota vyrobena doma z Marshmellow cukrikov
s tou hmotou sa daju potahovat normalne torty? woooow, netusila som a znie to celkom zaujimavo 🙂 takze aj s tou MMF by sa dalo v tomto teple? keby trebalo improvizovat? a este jedna otazka 😅 najdem tu niekde na tu MMF hmotu recept? alebo vlastne este jedna otazka 😅 ta MMF hmota nebude potom prisladka? 😀
@aduskatt ta kopa otazok vyssie bola venovana tebe 😅 dakujem ak si na ro najdes cas 🙂
@tinamk myslis taku len na tortu? ano robila som podla tohto postupu na dortomanii http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=163&...
@zaciatocnickalubka vsetky fondanove hmoty - teda na baze cukru ci doma robene ci kupovane su sladke jak slak len v tych kupovanych to prebiju aromami a ochucovadlami :D. je aj na potahovanie aj modelovanie a v tomto teple s nou potahujem najradsej
@zaciatocnickalubka @dm1 Danka Ti uz odpovedala🙂 akurat teda mne sa nechce uz upratovat kuchynu po zarabani MMF🙂
@dm1 s tou MMF? to su len tie cukriky rozpustene nad parou a trocha masla? ci este nieco do toho treba prisypat? 😀
@zaciatocnickalubka treba tam prisypat praskovy cukor🙂)aby si z toho mala hmotu ako plastelinu
@aduskatt a na taku klasicku tortu by sok kolko toho potrebovala? no som za kazdu srandu a urcite by som to chcela vyskusat , kedze to znie ako nejaky experiment s cukrikami 😝
@rapunzel1 ja tiez nemam latku pouzivam jednu suknu alebo jednofarebne papiere 😉 ,ale musim nejaku latku kupit 🙂
@zaciatocnickalubka definuj klasicku tortu🙂))))))
@aduskatt priemer 23cm? 😀

@reruna
@ajka82 aj ja som rozmyslala nad želainou a ked dam navrch na potahovku cokoladu tak by to mohlo byt ok,lebo želatina rozpusta potah ale cokoladu by nemala 🙂 Adi,isomalt som v zivite ani nevidela a uz duplom nemam sajnu ako s nim robit 🙂