Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
a ja budem zajtra v noci miesto pri 27 stupnoch len pri asi 17tich🙂)
Zienky, ako dlho priblizne vam trva vyrezat 3D auto? staci mi hruby odhad? dik
@zsuzsu ahoj, prosim ta davas k tej svojej citronovej plnke este daco? Chystam sa vyskusat a tak rozmyslam, ze ci sa k tomu daco hodi... a este jeden dotaz, ked chcem urobit do cca formy 26 cm a trikrat prerezat, bude mi stacit dvojite mnozstvo?
Babulky a ked uz tu bola rec o korpusoch, na 26cm 3x prerezany kolko mi treba? Ja som lava na pocty... dakovala 🙂
@simasa jenom vymačkáš šťávu z citronu,aby jí byl litr, přidáš kůru, buď koupíš neošetřené citrony a nastrouháš a nebo koupíš šušenou a povaříš, pak tu kůru ocedím, ale může tam zůstat, jak kdo chce a podle návodu na sáčku z nějakým přípravkem na marmeládu uvařím. Je důležité dát fakt jenom tu žlutou kůru, ne to bílé, jinak je to hořké. Dá se kombinovat se zázvorem nebo pomerančem. Dělám ho hodně v zimě, když je to citrusové ovoce levnější.
@jakelina fiiiiha ta marmelada musi byt mnamka 🙂 no ale teda nemam doma ani jedno ani druhe a zajtra idem na to 😝 ale som sa skoro opytala co? 😝 juj dievcata ale dnes sa mi strasne zle robi... plnila som plnkou pre alergika na BKM a je to cele zle, krive,hrbolate a este sa to furt aj topi... v zivote nikdy bez obmaslenia uz nic nerobim a s inymi ako kravickovymi mliekami tiez nie 😠 chudaci moji petshopaci budu na skaaaaredej torte.... ☹ ☹ ☹
@nika266 krasna prosim vas ako odcielit taku krasnu fialovu farbu? dakujem
baby tie vase korpusy su paradne 😵 aj ja peciem.... konecne v BA dazd a sa ochladilo a konecne v podkrovnom byte nemam 32, tak kurim teraz pri peceni... takze mam teraz len 29 😀
prosim do magic dekor-u kto ste farbili krajku, aka farba praskova alebo gelova ?, dakujem vopred
@mysiatkoo jasne dááááá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale nemohla by si mi zajra upiect v 30tky z 8 vajec ci kolko si to pisala aby mal aspon 7cm ? 😀 😀 😀 😀 😀 by som sla k tebe do ucenia🙂/ale ne na matiku!!!! na slahanie korpusu 😵 😵 😵/ inak musim nakupit ine formy 😠 take cim vyssie tym lepsie , bo mne sa cesta splhaju po boku formy a ked mam viac cesta a neet uz hore formy 😠 je to na prd 😠 😀 a ked mam vysoku formu aj korpus mi narastie vyssi
@pristela no ved toto tie formy... treba mat aspon 8 cm, tie klasicke otvaracie nie su dobre...este ze som ich nekupovala, ale zdedila po babicke..., mam uz hranate- stvorce a obdlznik ale nutne potrebujem tie kruhy 😉 , inak videla som v tescu kruhove formy take ze aspon 10 cm, len mali len tie mensie tak priemer 16, 18 cm a tusim je na ne aj akcia... musim kuknut
@mamcas dufam ze neodpovedam neskoro ale teraz som prisla z prace. ano dvojdavka by malo stacit. a nedavam k tomu nic. ked som robila ako rezy tak som na vrch dala tenky plat citrona inak nic.ani neviem co by k tomu hodilo ake ovocie ale ja osobne este pridavam za miesania aj citronu stavu na vyse. :D pre nasich musi byt kysla :D

@79zuzana aaaaax 22 aj ja xcem... ja mam teraz 30,5 a desim sa ako v noci potiahnem tortu.... a ci ju vobec dokazem ocokoladovat 😀 😀 😀