Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Ešte Vám sem musím pre pobavenie niečo napísať.
Dnes bol u nás môj nevlastný otec vysvetliť mi a nakresliť čo si prosí na tortu pre kamoša na 60-tku. Tak babule, keby ste niekedy nemali nákres aj s kótovaním, presným pomerom strán, výšky a komplet všetkého tak ja mám 🙂 No je statik a tak som dostala stavbárske vysvetlenie 😀 😀 😀 Netuším ako tá torta nakoniec dopadne, lebo šak jedna je predstava a druhá realita, ale pobavila som sa a makačka to bude riadna 😝 Že trojúrovňová s vodou, trávou, cestou, reštauráciou, rybami, rybármi, pontónom, vŕbami, podotýkam jeden rybár má veľkú rybu a druhý malú, jeden je smutný a druhý veselý 😀 No bavila som sa na tom, ale či sa budem baviť aj pri tom, to už také isté nie je 😝 😀 🙂
@mysiatkoo obe su prekrasne....
@pristela bob a bager, Samko hned povedal.... paci sa mi... a toto teda fakt pouziva, ked je nieco skvele 😉
@mariann2 a h2 smetiarske auto je perfektne... a objednavke sa vobec necudujem, mojho syna drzia smetiari od cca 1,5 roka /teraz ma 3/ a najma smetiaky... dokonca pozna vsetky typy aut, vie co sa do akeho kontajnera hadze...., vie ktoré dni co u nas vysypaju.... a vzdy ked ideme na dovolenku mimo nasho mesta prve ho zaujimaju smetiaky... a dokonca mame za sebou aj navstevu smetiarskych dvorov a skladky, teraz kreslil list jeziskovi, a zas chce len smetiaky /pricom doma mame niekolko hrackarskch smetiarskych aut a smtiakov..../ a dokonca som mu musela tuto tortu dat ako tapetu na obrazovku....
@h2 no mňa osobne nezaráža smetiarske auto
ale napr. smrtky...a ešte aj pre dievčatká 😒
tomuto neprídem nikdy na chuť zrejme
za našich čias to znamenalo smrť
a dnes sa to používa na výzdobu, hranie, na oblečko, prívesok na krk,....dnes mi to príde, akoby sa oslavovala tá smrť...
ako sa doba mení
@dagmarmustafa mně přijde auto perfektní 😉
moja úplne prvá prvotina. Ďakujem za všetky rady, hlavne @tamara2307
@lokalistin myslim,ze super sa ti podarila,nemas co trpnut. milujem take dirigentky 😠 ved nech si pecu sameee,ked su take mudre... viem o com hovorim,tiez poznam jednu taku dirigentku 😝
ahojte žienky, prosím o radu
ako zafarbím fondán práškovými potravinárskymi farbami?
stačí to k fondánu nasypať? - v akom množstve? alebo sa farby riedia liehom a následne dajú do fondánu???
@bzuco riedia sa vodou alebo bielym alkoholom v malom mnozstve 😉a potom primiesas do hmoty
@mrka2 mala si ju vidiet jak ju obzerala, a te pekna je budem vas odporucat dalej, som jej povedala, ze nechcem, lebo peciem len pre priatelov -ona bola len vynimka 😝 potrebujem ja takich mudrlantov
@lokalistin presne 😝
ahojte, tento tyzden dobojovane 🙂 minitorticky sa vraj pacili, s blockom sa to doriesilo tak, ze im staci na papier napisat sumu, aby mohli rodicom vydokladovat vydavky, ze neuliali peniaze na blbosti, a to ostatne som hodila za hlavu 😎 Uz davno som nemala kvetinkovu tortu tak teraz rovno 3 😅 skoda ze som bola v takej casovej tiesni, viac by som si to uzila 🙂 len rozmyslam kde budem teraz fotit, vonku sa uz asi nebude dat a vnutri to nie je bohvieco...baby co mate take krasne fotky, poradte... 😅
Dobrý den, ahoj,
měla bych jeden možná hloupý dotaz. Budu dělat synovi k narozeninám první potahovaný dort. Vše potřebné k tomu mám. Mám hotový korpus i krém, ale sklátila mě nějaká viróza a oslavu chceme přesunout. Můžu dort potáhnout a dát ho do mrazáku nebo je lepší dát tam jen krém a korpus a dodělat ho, až třeba za tři dny? Moc děkuji
baby ake mate skusenosti s tou burizonovou hmotou?
@maya30 Prekrásne tortičky
Ahoj baby,skúšala som spraviť ružu z marcipánu(som začiatočník).Celkom sa mi vydarila,no neviem ako ju "pripevniť" na tortu.Skúšala som vodou,no neviem,nedrží mi to tak ako má-odpadáva mi ☹ Prosím poradte,ako to spraviť...???!!!!Dakujem 😉

@aduskatt tak tak, příští týden dělám stejného s letadlem 😀 😀 😀