Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Milé dámy, rada by som sa vás, skúsených, opýtala, ako by dopadlo, keby som na vrch torty (na pudingovo-maslový krém) nastrúhala marcipán (Dr. Oetker z obchodu) na jemnom strúhadle? Ako by to vyzeralo? A hlavne, ako by to dopadlo? Nevysušil by sa? Neroztiekol by sa? Nezlepil by sa do nejakej škaredej hrče? Dúfam, že mi tu niekto poradí, za čo vopred veľmi pekne ďakujem. 😉
Tak moje na tento víkend 🙂 Ďakujem veľmi pekne Majke @jakeline za pomoc a dovolenie okopírovať jej tortičku 🙂 Ani zďaleka nie je macko taký pekný ako jej, ale tak skúsila som a teda je to pracné až až 😝 tri hodiny som ho robila a aj tak má toľko chýb až hrúza 🙄
No a ešte jedna vec čo sa mi stala... tortu s postavičkami som fotila už v čase keď som čakala, že po ňu prídu a čo sa mi stalo? Už po som ju zdvihla a somárik zletel a polámal sa 😢 začala som ratovať čo sa dalo, ale nohu sme mu nevedeli nájsť 😝 môj mm chudák musel skoro rozobrať spodok linky, aby sa k nej dostal a aj keď som to ako to pozlátala, aj tak sa to rozpadlo zas 😠 Ale tak reakcia bola taká, že s tým nech si hlavu nerobím, že je torta krásna a hlavne, že je skoro celá zjedená už 🙂 tak hádam to je hlavné, aj keď chudák somárik bol fakt zlatý 😅
a ešte jedno ďakujem @dagmarmustafa za inšpi tortičky 🙂
@maya30 tá záhradka je úplne dokonalá a tá pani záhradkárka nemá chybu 🙂 si neskutočnáááá
Holky zaaas uuuzasneee tortuchy ste popiekli , paraaada 😵 😵 😵 😵 😵
@mamcas zas tak hrubo toho tam nieje, keby to je len maslo +cukor tak by presvital korpus , ale kedze je to skor ako puncovina tak nepresvita, a robim to klasika obycajnym príborovým nožíkom , tam to natrim a aj vyrovnám 😉
@pipka @ajka82 baby uuuplne vas chapem , teda ja pubosa ani nevidim , ten je inak uzasny, len mu treba vsetko kazat a hooodne pomaha aj s tortami, dnes aj plat dostal za pomoc 😀 😀 😀 ale ten moj najmensi to vam ti je takyyy čert 😝 zrovna tu kazdemu dnes total pílil nervy a ze sa nudí az dobehol s krikom že si vybil zub 😝 len duam ze to bol mliecny 😀 😀 😀

@zuzanajo přečti si pár stránek této diskuse od začátku, najdi si nějaké recepty na krémy a korpusy a když něco nebudeš vědět, tak se ptej dál. Nejde ve zkratce napsat vše. Jestli doma pečeš, tak nějaký korpus a krém snad už umíš, jinak bys se nepouštěla do dortu 😉