Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@ajka82 ako chceš tú čokohmotu zamiešať potom do klasika hmoty a tak poťahovať? Lebo ak len čisto čokoláda, tak 300g je málinko, treba ti aspoň toľko hmotnosti koľko aj poťahovky. No a ten kukuričný sirup neviem či je dobrá voľba. Ja som ho použila lebo glukózu som nemala a mne sa s tým nedalo pracovať. Robila som z horkej čoko a šlo to jedine zamiešať do Smartu a potom potiahnuť a aj tak to bolo také akoby mastné trochu či čo. A navyše biela čokoláda sa správa trochu inak ako horká.
@muffinka8 hej iba coko so sirupom, oni su praveze taki, ze prvu torticku mali potahovanu hmotou a potom uz len s cokoladou, ked videli nejaku ze aj s cokoladou robim, ale viac menej polevu a trasfery... tak oni len pri cokolade by radi zostali, ci poleva alebo potah...a ze ozdoby mozu byt z hmoty, kedze nebudem po kuskoch cokoladu farbit-vlacik doniesli oni taky umely=stojan na sviecky a ja len par stromov, kolajnice k tomu mam dorobit... ja som praveze doteraz vzdy robija s kukuricnym alebo psenicnym sirupom a nemala som problem... iba sem tam s horkou 70% coko -ked som viac nahriala lubila v sebe vyrobit hrudky 😠
a vies co...urobila som zatial z 300g, lebo mam len jeden pohar sirupu doma a nevedela som ako vyda a teraz som "roztrela hmotu na podlozku a vyzera, ze by to mohlo vyjst...sa to chladi...ak by daco, este mozem dorobit zo 100g, na kolko este sirup mam...no uvidime, jak to pojde... ja som si praveze na tuto zvykla a ona ked je chladna tak taka mastna nie je 😉 ale ono asi aj zalezi od znacky cokolady
a sup dozdobit idem... baby akoze ja som vcera pri dorabani poslednej torty normalne zaspala na nohach ☹ 😔 posledne 4 noci som dala dokopy 9 hodin spanku...lebo mi aj deti strajkovali nad ranom o 4-5 ked som sa spamatala, ze aj spat by sa trosku zislo 😖
@michaela3011 mnam puncovu by som si dala,ale sak som na diete 😝 no Misi moc sa netes, to ma byt ten Disk a dneska som uz nieco skusala,ale uplny des,vobec neviem ako na to,este zajtra nieco skusim. Inac ani neviem ci som podakovala,ze ste mi tam hodili 2 kusy, mozno este niekedy budem potrebovat 😉, alebo ak nieco pototo 😀
tak se musim pochlubit, dorty na tak velký byť rodinný akce jsem ještě nepekla a měla jsem z toho strach, ale všichni byli nadšení a v hospodě dokonce říkali, že tam měli hodně svateb a oslav, ale tak krásný dorty ještě neviděli a nevěřili, že je dělal někdo bez cukrářskýho vyučení, tak to jsem se pochlubila a zas běžim 😉
@jper no myslim si ze do 1.5 sa asi nezmestis, moja posledna vazila cez 4kg. ale ak to velmi chcu mozes skusit spravit nejaky kolac bez plnky a ovocia (napriklad brownie alebo muffinove cesto) na plech a z toho to vyrez + navrch puncovina aby to bolo trosku 3D
tuto je postup http://tortyodmamy.sme.sk/content/fotopostup-na...
@jper dakujem 😵 vsetky mam na fb, alebo na tortyodmamy, ale tam nedavam vsetky http://tortyodmamy.sme.sk/user/19140/images
@lokalistin to som mu kazala, ze nech radsej dva krat to vytlaci 😀 ved ked islo o taky maly obrazok 😉 rado sa stalo 😵
dievcata, nemate nahodou nejake velkonocne inspiracie na torticku, nie detske ? Na nete nic...
@ajka82 ahoj, na tu bicykolvu mas nejaku sablonu, ci sama si sa s tym hrala? Velmi vydarena
@maya30 mne sa velmi tato paci...trosku ale je detska 🙂
@tamara2307 boze ta je uzasna 😵 dufam ze si ju vyberu...dakujem 🙂
@maya30 dufam aj ja, rada by som ju videla v tvojom prevedeni 🙂

🙂 zienky pekny neskory vecer zelam, hlavne tym, ktore este vypekaju alebo finisuju s tortuchou (s tortuchami 😅 ) 😵
pridavam moju po dlhsom case 🙂 tento krat som si stopovala cas aby som zistila, ze ako dlho mi trva priblizne jedna torta 😀 taaaakze 1,5h mi trvala priprava na pecenie a celkove pecenie (piekla som na dva krat, kedze torta je puncova), 45min mi trvalo varenie nalevu (plus vychladnutie nalevu) plus dostanie samotneho nalevu do korpusu 😀 kedze nalevu bolo hooooodne aby to malo stavu a hlavne trebalo liat pomalicky a rovnomerne 🙄 necelych 10min mi trvalo kym som vymyslela zavazie na tortu a cele to narvala do chladnicky (podobalo sa to na legendarnu hru Tetris 😅 😀 😀 😀 ), samozrejme, ze torta stala celu noc v chladnicke (plus pol dna kym som bola v praci 😀 ) 🙂 a potom dve hodinky mi trvalo kym som si pripravila podlozku, vytvarovala tvar torty, skocila na WC 😅 , potiahla tortu a dokoncila 😀
plus minus tato torta mi trvala 4,30h 😕 celkom rychlo ne???!!! 😕 sa mi vzdy zdalo, ze mi to trva aj vecnost 😀
mala som inak jednu asi hodinovu prestavku 😅 no to sme nieco dohadovali s @lokalistin 🙂 uz sa tesim na tu tvoju torticku 😵
ps: kolaz som si nemohla odpustit 😅