Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@tamara2307 Ahoj, ja davam na krem ktory je aj v torte, nemusis kvoli tomu maslo davat...
ahojte pridávam narýchlo svoje potom vás opáčitkujem 😉 pre Klárku bola presne podľa požiadaviek mojej dcéry, ktorá mi ju presne nakreslila na papier 😀
@zuul wau to sa ako taký vláčik dá 🙂 a ten Sam no super
@natap To zdobenie je urobené čokotransferom, dostať ho každých v cukrárskych potrebách , je to vlastne taká fólia na ktorej je vzor z kakaového masla . napr. tu ho majú http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/8-1...
@elamaslakova dakujem za info. 😉
Baulky nestíham vás čítať,len tak v rýchlosti pridám fotečky. A idem dokončiť tortušu,síce som už myšlienkami inde kedže zajtra idem pod ten nôž . ☹ Tak držte palčeky. Na tu lollipops som sa velmi tešila,kedže ju nechali na mňa ako ju urobím. 😉 😵 ,len foto mohlo byť lepšie 😒 . Mala 7,5kg. tá facebook bola totálna rýchlovka pre kamošku zábudlivku. Tak aj tak vyzerá 😝 .
@blancagon jasne,veľmi rada,tu je nech sa páči: Mramorovy korpus
250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, kakao
Toto mnozstvo mi vyslo na ten okruhly vysoky korpus,v 26č forme. Ten stvorcovy kde vidno rez,ten je robeny vp velkom plechu z dvojnasobnej davky.
Vyhoda tohto korpusu je hlavne v tom ze dobre drzi tvar a nevyschne.
@mimcak nechyba tam pismenko, v torte s dievcatkom?
@adrika202 gratulujem, máš peknú robotu. 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉
@daja55 ahoj,ano,z jednej davky. Piekla som 60minut na 150'C,v elektrickej rure,bez ventilatora. Podla rád z tejto diskusie som na spodok formy dala papier na pecenie a okolo som natiahla alobal prelozeny na dva krat,aby som zvysila boky. A korpus krasne narastol-prvy krat takyto vysoky. Krajala som na tri platy,ale dali by sa aj styri....
Vela dobrych veci som sa tu naucila-a dakujem sikovniciam ze sa podelia-je to obrovska pomoc...
zdravim, len pisem o radu, idem skusat 3 tortu , robila som si marcipan sama na tie 2, teraz by som chcela kupit hotovy biely,na akej stranke objednavate,aby sa mi dobre s nim robilo a aj cenovo nie moc drahy, dakujem 🙂
@tamara2307 , @ jakelina nie nechýba dievčatko sa vola Michela Alexandara ony sú z Talianska 😀 ,ale máte postreh 😀 No a Ďakujem . aj za pestičky. 😉
@maxiberuska pozeram, ze si z TT, tak u mna na www.mnamuela.sk, mozny osobny odber na Druzbe🙂

Ahojte žienky po dlhej pauze pridávam tortičky