Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Aj ja si to píšem do kalendára.len toto som dáko automaticky odpisovala cez FB.No našťastie je to pre kamarátku a do roboty žiadna velká oslava.Tak budú skôr maškrtiť mi odpovedala kamarátka. 😉 No vela škody nenastalo tak to ma potešilo aspon na tej torte. 😒 Ale škre to furt. 😒
@yamahafazer ,
@petusko ďakujem za radu,idem to omazať tým maslom aj trochu tých omrviniek som tam dala,som zvedavá....
ja som tiež nepoliala všetko,vrchný a spodný palát nie,len ten stred,veľmi som na to zvedavá,aké to bude....ale budeme mať ešte jednu tortu,keby dačo 😉 😀
jeej..Ďakujem Vám všetkým...som skonštatovala, že marcipánová torta je ovela jednoduchšia ako dobrá čokoládová poleva 🙂 takže ostávam pri marcipáne 🙂
@zdenallicka 🙂 Pekná La Tour Eiffel. Je naskladaná z korpusu? Väčšinou som videla len oblátkové alebo keksíkové a poliate čokoládou. Odvážna si. Celé je to chutné - tí milenci pod ňou s tými svojimi nožičkami zapustenými...
😀 😀 😀 Pekné farbičky si namiešala. A odkiaľ sa berie toľký lesk? Vyzerá to, ako keby to bolo zalakované.
ahojte.
@zuzu13 jej som rada, že ťa tu vidím, tak sa nebudeme stretávať len v novembrovkách. 😀 Šikovná si ty baba - krásna tortička.
Aj ostatné kočky, nádherné tortičky ste zase porobili. Ja tiež dnes začínam piecť ale si to musím nakúskovať na pár dní, lebonejak nevládzem. Včera ma pustili z nemocky tak len tak opatrne. 😉
Mohla by som sa vas opytat - chcem robit tortu a dcerka si zela RUZOVU plnku. Ja robievam len karamelovu/cokoladovu/orieskovu plnku... ale ruzovu? To by musela byt nejaka vanilkova ci jahodova? A prifarbit? Mate nejaky dobry recept prosim???
@anjelicek26 vmiesas do masla cerveny dzem 😉 jahodovy, ribezlovy, malinovy, tzv. dzemove maslo, typicka skolkarska natierka. prirodne farbiva 🙂
Ahoj cukrářky 🙂 , moc prosím o radu ty, které potahují dortíhy MMF, jak docílíte toho, aby hmota byla čistě bílá 😕 ? Už jsem tady četla, že umýt vodou, ale to mi nějak nejde, opláchne se jen ten vrchní prášek, ale zůstanou barevné. Kupuju je v Lidlu, jsou to ty žlutorůžové Haribo. Moc díky 🙂 .
@mokiri Děkuji..🙂 Není z korpusu, je celá z marcipánu a vážila skoro půl kila..🙂 Na Eiffelovce je bronzový lak/sprej, ale na zbytku nic není.. to se tak leskne samo, je to potažené mléčným marcipánem.. Vždycky mi to tak udělá...
A ti milenci jsou čerství šedesátníci, ale neměli tak vypadat, tak jsou takoví, jací jsou..🙂
@ninka123 normálne ju urob ako punčovú, vrch potri tenkou vrstvou masla s cukrom a môžeš v pohode poťahovať ... ja som tak robila spidermana a nič mu nebolo, nič netieklo... prepáč, nevšimla som si tvoju otázku, niekedy nestíham všetko čítať, tak len preletím fotečky.
@sofi07 naprosto s tebou súhlasím - keď tu môže byť táto téma amôžme si tu posielať fotky tortičiek, tak nechápem, prečo ich nemôžme mať v albume. 😠
@anjelicek26 jahodovu mas ruzovu 🙂
ahojte. prosim vas mohli by ste mi poradit? potrebovala by som nejaky odskusany recept na cokoladovu tortu. na nete ich je plno, no bojim sa, aby bol korpus dostatocne vysoky a aby plnka chutila dobre. Dakujem moc za vase rady
@janulka182 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=86295 tenhle jen misto poslednich asi 2 lzic mouky dej 2 lzice kakaa.. delala jsme ji uz hodnekrat je to luxusni a vzdy se povede... 😉

@ninka123 na potretie punčovej torty stačí len maslo s cukrom.To stvrdne takže sa poťah neroztopí.ja ked dávam šlahačkovy krém mi úplne stačí len džemom potrieť a sa netopý.MáM TO ODSKúšANE.nO JA SOM VčERA DOROBILA MEšEC.nO SOM ZVedavá čo povie kamarátka. 🙂 Baby stalo sa vám to už niektorej to čo mne?Kamarátka ma pýtala tortu na štvrtok 18.11 a ja som ten dátum prehliadla.Len štvrtok som prečítala.I som jej včera tortu robila.Pýsala som jej niečo cez FB a ona mi volá či jej už tortu pečiem. 😒 No jasné ked ju chceš zajtra mať.A ona nie moja nie zajtzra ale o týžden.Skoro som odpadla. ☹ ☹ ☹ No ale,že to chce do roboty miesto koláča na narodeniny tak,že to nevadí.Ale mna to žerie ešte dnes. 😒