Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mirinecka psala jsi už dvakrát co?? Já nevím pro tak velké dítě se to špatně vymýšlí. Já dělala pro dvouletého chlapečka a dala jsem tam jenom postavičku s křížkem v ruce a nic víc. Datum křtu a to bylo vše. Mně se ty dorty kde je svíčka a košilka nelíbí, ale pokud to chtějí, tak jim to tam dej 😒
@elamaslakova vykrojíš, párátkem vyndáš tu přebytečnou hmotu, přiložíš z boku k dortu a přilepíš a opatrně formu odděláváš.
@jakelina A netreba poťah na torte niečím potrieť napr. vodou ? A ide to samo dole ? 😉 Ďakujem
@elamaslakova pevne nervy zelam! 😝 mne to z toho neslo dobre vonku.... tak som improvizovala... nepotieraj potah, ale tu hmotu vo formicke... uplne jemne, aby ti to potom na potahu neurobilo flaky. Kedze mi to z formicky neliezlo pekne von, tak som to pricapila na tortu a sup do mrazaku... v mrazaku s otvorenymi dvierkami som to pomaly odliepala... ale ja mam tu formicku modru, tak mozno cervena bude kvalitnejsia a pojde ti to jedna radost 😉
@muffinka8 no skusila som to roznymi sposobmi, najlepsie bolo tu hmotu naozaj nexat troxu obsxnut, lebo inak sa to nalepilo dnu a to uz ani nahodou neslo von... len neviem ako by sa to spravalo, keby som to nexala zatvrdnut v tom... lebo ked to vyklopis este elasticke, tak to uz neudrzi ten pozadovany symetricky efekt... jedine mozno skusit opatrne mierne obsxnute preklopit na papier na pecenie a tak prilozit..pisem jak tatar,ale asi xapes 😝 . kazdopadne video, co je k originalu vyzeralo sup-sup, no mne jedna torta trvala 2h 😀 😀
Dievčence moje tak som to dobojovala , po pár nezdarných pokusoch som prišla na fígeľ , hmota musí byť na veľmi tenko vyvaľkaná , trošku obschnutá , potom som ju dala na tú silikónku , prešla po nej dreveným valčekom , ten to akoby obrezal a špáratkom som vybrala to čo tam nemá byť , nič som nepotierala ani hmotu ani tortu a treba začať od vrchu priliepať , čiže pritláčať na vrch a potom postupne nadol . A ešte vám chcem povedať , že som robila so silikónkou damašk ,lebo do tej čo som pridala fotku sa mi toľko nalepilo , že to nešlo ani von a nemala som nervy to vyberať , idem to teraz namočiť do vody nech to vypadne samé. A ten damašek ide ozaj ľahšie von a keď náhodou sa to neodlepí z tej formy tak sa to dá aj ručne tam pricapiť . Čo som ja aj niekoľkokrát veru urobila . 😉 Zajtra pridám foto ,lebo ešte vrch nemám dokončený .
@pipka cha, ale to ty si ma pri praci este nevidela ake som ja motovidlo spomalene 😀 😀 😀 ja si 4 kavy popri tom vypijem 😲 ale tak, ked muselo stat v mrazaku, no budes sa nervovat ? 😉 keby som zaratala k "casu prace" aj moje myslienkove poxody co a kedy a ako urobit, som daleko nad hranicou unosnosti na 1 tortu ... aj dnes uz pol dna rozmyslam ako na coko a torta furt v xladnicke 😝
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, kupujete nebo děláte podložky pod dorty a případně jak?
A kdy tam dortíky dáváte, hned při seskládání dortu nebo až po potažení? já s tímhle pořád nevím... díky moc 🙂
@lamps tie tvoje postavicky nemaju chybu 😅 Robis nadherne torticky - uz dlho ich okukavam. Ja som este len amater - obcas peciem pre rodinu a neplanujem to ani zintenzivnit, no zlepsovat by som sa chcela 😉 - hlavne v modelovani 😎

Prosím prosím nikto neporadí 😞 torta na krst ma čaká už v nedeľu a ja úplne vygumovaná 😞