Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
pomôžete s radou? ako robíte rezy - zákusky - tie pláty napečiete postupne alebo jeden hrubší a ten prerežete? ked pečiem samotný plát niekde je hrubší niekde tenší a je príšliš jemný , a ako dlho môže piškotové cesto stáť kým ide do rúry teda či sa dá zarobiť naraz väčšie množstvo a z neho postupne dávať piecť napr na roládu alebo tenké pláty
Ahojte. Potrebujem zafarbit MMF potahovu hmotau. Mam doma praskove farby, ktore je najlepsie rozriedit v bielom liehu. No ziadny lieh doma nemam, len spiritus dilutus 60%. Mozem farbu zriedit v tom? V pribalovom letaku sa pise, ze len na vonkajsie pouzitie, ale ze pri vnutornom poziti sa vstrebe v crevach. Moze uskodit v tak malom mnozstve (teda par kvapiek na rozrobenie praskovej farby). Mate s tym skusenosti?
Este ma napada, co keby som ho rozriedila vodou a dosiahla nizsie percento etanolu?
@pristela viem, doteraz som to tak riedila, no citala som na nete, ze je lepsie prave alkoholom... preto tu o tom spekulujem... alkoholicke napoje obsahuju etanol, takze v tom by nemal byt problem... len by sa mi mohla ozvat sikula, co s tym ma vacsie skusenosti a odborne znalosti... 🙂
babulky co robite s mmf potrebujem radu robim ciernu a nemala som extra gelovku len obzcajnu ciernu gelovku a supla som ju tam skoro celu no nemam to uplne cierne to by nevadilo len teraz sa mi to neako roypadava a nejde to dobre vyvalkat mam asi pridat este cukriky aby sa z toho spravila normalna hmota? na cierno to potom domalujem uz na hotovej torte 😉 ty kokos idem robit pneumatiku a vobec sa mi nedari to mmf poriadne urobit 😝 😝 😝 uz mam toho tak na 4torty a stale to nieje dobre 😝 😝 😝
@maximouse ja riedim vzdy vodov vacsinou farbim mmf praskovymi a pridavam tam aj stavu s citrona takze ked si robim mmf hned tam do tej stavy supnem farbu a miesam a pridavam aj vodu takye aj do vody si ich davam 😉
alkohol pouyivam vacsinou ked kreslim po torte lebo to rychlejsie uschne ako s vodou 😉
blcha mozno som fakt citala o riedeni farby alkoholom na priame malovanie... radsej zostanem teda pri tej vode a ked bude doma riadna slivovica, budem experimentovat... :D
@elamaslakova
Prosím Ťa ako sa Ti robí s tými silikónovými pomôckami na boky torty, mne to akosi nejde. Ďakujem za odpoveď.
@elamaslakova oooooo ... pošli mi zopár 😅 😅 😅 parádne
@muffinka8 Ostalo ich veru ešte dosť
@badatt Ja si na tenko vyvaľkám hmotu na tenko , robím so smarflexom, nechám ju obschnúť , potom ten pás hmoty priložím na formu a len rukami po nej šuchám až kým sa neprereže ten vzor, čo netreba vyberiem, potom si štetciom namočeným vo vode prejdem po tom vzore čo mi ostal vo forme a potom už len priložím na bok torty a troškupritlačím a ten vzor sa prilepí na tortu , ked to nejde tak zase jemne pritlačím formu o tortu a je to , pridávam link tu je video ako sa to robí http://www.natortu.sk/marvelous/silik.formicka-...
@elamaslakova aj ja si prosiiiiiiiiiiiiim 🙂 a dakujem za odpoved v IP 🙂
joooj, baby, tak tieto torty si odomna prosila Danka Bartekova 😵 akurat s nimi odisla, zlate to ziena, len nabuduce nech chce radsej potahovane, lebo pomooooooc, 6 farebnych kremov, sialenstvo v kuchyni, este stale som sa nepustila do debordelizacie, psychicky sa na to pripravujem... 😅
@elamaslakova
ďakujem za odpoveď,tiež som to skúšala zo Smartflexu, mám tento vzor, ale taký väčší pás od firmy Modecor - červený silikon, ten vzor sa mi zdá plytký, Smartflex musel byť veľmi tenký a potom sa to trhalo.Objednala som iný vzor, zelený silikon, tak uvidím.Ďakujem za rady.
@badatt Ja mám tiež tie červené a robí sa mi s tým dobre
@elamaslakova mnaaaaam
@sasettka Nádherné sú , toto by som sa chcela naučiť
@elamaslakova
tak zajtra idem na to - skúšať a skúšať.
Pozerala som na Tvoje torty - kráása a tieto venčeky paráda

@kubrt daaam dakujem 🙂