Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
súúúúrne potrebujem ešte dnes cukrárku z PO. Potrebujem 22 minitortičiek na budúci týždeň. Prosím, píšte mi do správy , súúúúúúúúúúúúrne
dakujem
ahojte dievčatá.. používate niektorá SUGARPASTE? a keď, čo ste s ňou poťahovali? ďakujem 🙂
@anjelicek26 ahoj.. pozerám, že používaš sugarpaste... aké s ňou máš skúsenosti??? ja som včera robila nejakú postavičku, potiahla som ju do sugarpaste, ale zdá sa mi stále príliš mäkká... aj to niekedy stuhne ako Smartflex napr? :-O
ahojte baby mate nejaky dobry recept na cokoladovy krem do torty? 🙂
a mozem potom donho pridat maslo a tortu nim aj potiahnut? 🙂
dakujem 🙂
@anetus u nás vede tento:
250g masla 82% a viac
500ml (2ks) smotany na šlahanie 33%
200g čokolády na varenie
100g kakaa
140g cukru
všetko krom másla nechať rozpustiť do bodu varu, odstaviť a vmiešať maslo. Nechať do druhého dňa vychladiť a potom keď má masa izbovú teplotu vyšlahať.
ale pod potah jít nemůže, musíš to obmáslovat.
Jedině pudinkovo máslový by mohl jít pod potah viz.
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/
...široký extruder 😉 http://kruber.sk/mechanicky-strojcek-cestoviny-...
@adrika202 tie svadobky mas naaadherne, a nadherne fialkove, strasne sa mi paci ked je kazde poschodie ine na vysku, aj boky mas rovne hladunkave, uzasneee 😵 😵
@pipka zena moja teba chvalit nemozem bo by si od statsia zas narastla a pak by som na teba nedocaaaahla taaak pochvalim len ....... torty 😀 😀 😀 😀
@pristela aaaaaach 😵 hned mi tu to salko pri telke viac chuti 😀 😀 😀 😅 😉 dakujeeem 😉 😉
inak dnes dorazil balicek, len som vecer dosla znavena jak matoha o siestej z roboty a v schranke zlty listok nasla, tak zajtra rano zbehnem na postu 😉 ale dakovala mooooooooc 😵 😵 😵
mas u mna na tych trhoch jednu mega cigansku 😀 😎 😎
@pristela @pipka tak,aby ste sa pobavili,že sa "darí" aj na iných frontoch...cez týždeň som išla aktívne robiť štrúdľu a minule veľmi chutila z predvarených jabĺčok,do toho jeden vanilkový puding,cukor,škorica..všetko sa chladilo...pre istotu ochutnám a ups..chybička se vloudila,,šikovnica som tam šupla miesto cukru soľ..nuž,tak som spravila tvarohové a makové šatôčky 😀
@woman04 moja...neuveris..ale toto som ja kedysi pred 15 rokmi ale ze normaaaalne spravila tiez 😀 😀 😀
ale ja som to k dokonalosti doviedla, bo ja som to ani neochutnala...a normalne naplnila tu slanojablcnu strudlu a upiekla 😀 😀 😀 😀 a potom s laskou frajerovi nakrajala...a on chudak zalubeny zjedol...a este aj pochvalil 😅 😅 😅 😝 😀 😀 😀 😀
To sa môže len mne stať, že nezbadám že obrázok je na oplátke a iné fondáne, ešte vravím mužovi že čo som dala ja robiť je na fólii, spokojne som prilepila vodou 😢 . Torta je pre krstniatko a švagor behal kvôli oplátke do mesta lebo chceli Mašu, a nakoniec je minie ☹ . Už sa teším na reakciu 😝
Ďalší ťažký týždeň za mnou,našťastie 😝 😝 .Mne je veľa 5 tort aj minulý týždeň 5 a do toho pani ktorá ma dobre vytáčala, až som stratila chuť do pečenia.A ani sa mi nechcelo ,lebo torty nadiktované a podľa zaslaných obrázkov neznášam.Minnie podľa obrázku,prasiatka podľa obrázku,na stojane presne musí byť len meno zmeniť ako na obrázku.Na budúci týždeň len 2 ,nezoberiem ďalšiu ani keby prezident volal. 😀 😀

@halienka podobne... teraz som zlozila telefon, ze ci na nedelu .... ani nedopovedala teta co 😅 😅 😅
@pristela ty si iny extremista 😀