Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@muffinka8 mne sa stalo už dvakrát.Raz sa mi podarilo zachrániť ked som nahriala nad parou a šľahala. A naposledy sa mi tiež zrazila a skúsila som tam len pridať mascarpone,lebo bola len pre nás a ono sa to samo nejako urobilo.Ale najistejšie to bude nad parou ohriať. Ale už je asi neskoro však?
@muffinka8 mne sa raz zrazila, ked som slahala z 3 slahaciek, znovu som to zohriala, dala do mraznicky a potom znovu preslahala a ako-tak to bolo ok, ale nie 100%... ale chyba bola asi v tom, ze som slahala rucnym na nizkych otackach vacsie mnozstvo a kym som ich zvysila, uz bolo neskoro 😀 odvtedy slaham takmer hned na vysokych a je to ok
Ahojte žienky, na nedeľu mám spraviť tortu notebook. Ak si ho pripravím zajtra, opuká mi poťahovka do nedele?
Baby prosiiiiim.poradte,zabudla.som.objednat modecor gel,cim nalepim oblatku???? Neviem,kde v presove ho zozeniem....kdesi som citala ze s medom..ate skusenosti???? Vdaka!!!!
@sasettka v zivote by som si nedovolila mat to krajsie ako ty, neblaaaaazni , pche
ale ze fakt dobre to vypada 😀 😀 neboj ak mi to niekto pochváli nepriznam sa , ze to mam od teba 😀 😀 😀
@lamps , ale baby je teda fakt, ze by som si dala nejaku taku dobru domacu tortusku od niekoho ineho 😵 😵 😵
@nika1985 jasne , ze isto pisem neskoro 😀 😀 😀 😀 no ja davam jahody asi do kazdej druhej torty, a momentalne mam aj ja najoblubenejsiu jahodovu plnku 😅 , davam normal mrazene, vzdy si ich "rozštvrtim " nozom a take davam na plnku, nic netece pak a ani inak sa nemeni 😉
@muffinka8 a tu jednu taku si robila tak isto ? slahala a chladila si v tom hrnci co si ju varila? ci si si tu druhu prehodila do inej misky nez sa chladila?
Ja uz "hentie" mrchy plnky varim vzdy v hrnci v ktorom ich aj chladim a aj mixujem, bo ked sa mi zrazila do velkej svadobky z 10tich slahaciek/som nastastie dala len polovicu z 20tich/ ma vtedy porazalo, no mrtvica ako vysita, ako kaslat na slahacky, ale u nas na okoli v noci nic otvrenee 😠
Dievcence, prosím vás o radu, kedy mozem na tortu nalepit obrazok ? Zajtra máme oslavu a užNič sa s tou oblatkou nestane do zajtra ? Teda je to skor ten obrazok natlaceny na fondane. Lepiť rovnako ako oblatku ? dakujem krasne za rady.
kocky chcela som sa vam pochvalit s mojou dalsou tortou... no nepochvalim sa 😅 nestihla som ju odfotit 😠 drzala som tortu v ruke, pripravena ju cvaknut (fotak este nevytiahnuty) a akurat zvonili 😠 v panike som nevedela, ze co skor 😀 😀 😀 no netusila som, ze pridu o 10min skor 😀 musim prestat s tym robit vsetko na poslednu chvilu 😝 😀 😀 dako nestiham uz 😀 no poprosila som, ze ci mi ju neodfotia a neposlu 😀 😀 😀 tak snaaaad sa dockam 😅 a to som si hovorila, ze uz nebudem fotit v noci ale vyuzijem to denne svetlo ked uz ho mame 😀 mala som tu tortusu aj v noci vyfotit pre istotu 😀
inak opät pekne torticky pribudli 😵 chvalim kazdu jednu za jej super pracu 😵
@pristela jaaaaj, ty neplecha 🙂))
@michaela3011 nuz... tak nam ju aspon popis 😀
ja som robila len tieto dve na zelanie, aby na jednej bola cica a na druhej kanarik a samozrejme naahodou aj plnka o5 rovnaka 🙂) ale chystala som veci na taky minikurzik, co som sa nechala ukecat od kamosiek a celkom zaznamenal uspech, tak si to dnes hadam uzijeme, snad vecer pridam daku foto, ze ako bolo 🙂))

@muffinka8 nemám osobnú skúsenosť, ale čítala som, že trošku nahriať, pridať kúsok masla, vychladiť a znova prešľahať