Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@pipka a na co si tam tie gulky davala ???????? ci si pipi?? ja ju robila tiez uz davno a ziadne gulicky som tam nedavala , ani na tej podla ktorej som sla neboli 😀
A holky pridavam aj ja sikovno a padim do postele 😉 zajtra mam chlapov fuc takze bude domaci wellnes a v klude mozem popozerat vase tortuse 😵
Ja som si tentoraz sama na seba ušila búdu 🙄 🙄 😝
Objednávka bola 3 poschodová torta na PSP. Objednávatelia už odo mňa tortu mali a chceli náplň rovnakú. Lenže v jednej vrstve nemali ovocie tak torta bola trochu nižšia. Navrhla som im, že im spravím o jednu vrstvu viac (teda 3) aby to lepšie vyzeralo. Ach jaj 😲 😲 Spodné poschodie malo 30cm a na výšku 15cm 😨 zvyšné mali rovnakú výšku. Tak som to teda obmaslovala, lenže ten spodok mal asi 8 kg a klesol o 1cm. (Plniť a zdobiť som musela v jeden deň, nedalo sa skôr.) Maslo popukalo a z torty začalo vytekať 😲 😲 😲 za 3 roky sa mi toto ešte nestalo. Hneď panika, stres 🤐 o deviatej večer píšem zadávateľom, či z toho môžem urobiť 2 torty, lebo som nemala odvahu dať na to ešte tie ďalšie 2. Dokončila som teda menšie 2 poschodia samostatne a o 2:30 ráno som ešte dávala na ten spodok vrstvu masla a potom ráno zdobila. No i tak mi ešte ráno z jedného miesta vytekalo. Dokonca som tú spodnú opachu ani nevedela potiahnuť v jednom kuse, tak som musela boky zvlášť a vrch tiež. A ešte aj tá poschodová trochu klesla 😝
Absolútne nie som s tými tortami spokojná, ale hádam chutiť im budú 😅
O dva týždne ma čakajú 2 torty na ktoré sa celkom teším, tak to hádam dopadne dobre.
uf ženy ..pridávam svoje,takto to dopadne ked nemam pri sebe diár a iba kývnem na tortu 😀 ešte dva také týždne ma čakaju 😝 a prvykrát v živote som robila tortu pre psov 🙂 normalne pribinak a svetlý korpus 🙂 🙂 🙂
@dzejnus je to jedla oplatka 😉
@pipka vyberas si spatne predlohy 😀 😀 😀 😀 😀 a, ze ta milujem a cmukam , dnes este vaaaaac nez inokedy , si uuuuzasnaaaa 😵 😵 😵 😵
@adrika202 tie slnecnice su naaaadherneeee , no a tu flasu si dala neskutocneeee 😀
@muffinka8 ejha , chudatko, presne viem ako si sa citila 😖 😖 ale tortusky nakoniec vypadaju bezchybne a aj mne sa paci to dvojite potiahnutie tej spodnej, take netradicne na tento sviatok. a to tecenie , poznaaam , mne to robi ak mam blizko kraju ovocie, alebo mam dzem pri ovoci, ze korpus nemoze vsiaknut stavu cez dzem
Prvýkrat PSP.
AJ ked neprispievam postrehla som, že @pristela pisala o tom, ze do mramoraku dava menej oleja a veru aj kakove cesto je ine. Vdaka. Mam pocit, ze lepsie ako cokoladove.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
@muffinka8 aj ked som v porovnani s tebou amaterka, ja ked je vela ovocia, ci hruba nevelmi tuha plnka davam pod potah cokoladu. Istota, ze nic nevytecie, nic sa nebude topit a torta je stabilnejsia, pevnejsia. Torty su nadherne.
@abriela 3 roky robím všetko rovnako. Len teraz som pridala jednu vrstvu cesta a aj plnky a bolo to veľmi ťažké a tie spodné vrstvy to proste nezvládli. A nakoniec po druhom obmaslovaní si to aj tak našlo cestu von úplne zospodu, aj keď nič neprasklo. Ale len pri tej 30cm torte sa to stalo, ostatné boli v pohode.
zienky aj par mojich 😉 ta s kucharskou ciapkou je taka z nudze cnost - flasa mala byt cela vnutri, ale trvali na tejto znacke vodky a jednoducho 2 poschodka nestacila....to hrdlo tam trcalo uplne o nicom, tak som aspon toho potkana dorobila 😒 konecne som sa dockala mojej prvej Masi, uz davno som chcela skopcit napad s jazierkom od Zanetky 😉 A ta s modrym autickom bola cela nadiktovana co ma ako byt, takze tam som sa len snazila vyhoviet....pekny vikend dievcata 😵
Dievcata urcite sa to tu uz preberalo, ale prosim o radu. Idem robit tortu bez marcipanu a mam tam dat oblatku na vrch. Mozem dat pod nu na tenko krem (tvaroh, smotana, ole) alebo radsej maslo+cukor? Ak maslo cukor, tak v akom pomere na gramy si to zarobit? Bojim sa aby sa nerozmocila. Dakujem

@grasie @lamps tie postavicky!!! Ja z vas umrem, naaaadherneee. 🙂 🙂 🙂
@hrablica ta druha torta je aka? V tom reze to vyzera mnamoooozne 😉