Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Ahojte sikulky cukrarky potrebujem surne pomoc, môzem ako puncovinu pouzit odrezky cesta aj s trasenym ananasovym kremom?Robim malemu autobus a potrebujem zaoblit hrany.Potom by som to cele potrela vyslahanym maslom s cukrom a potiahla.
Dakujem
ahojte. potrebovala by som poradit. som total amater a moj synak ma zajtra rok. vo sobotu bude oslava a ja peciem tortu- chcem tvarohovo jahodovu, potiahnutu mmf. a mam viacero otazociek:
1. nemate nahodou recept na korpus bez vahy- proste nemam vahu a ten co peciem prave odhadom vyzera beznadejne. potrebovala by som daco hrncekove 😅
2. ak to chcem potahovat mmf tak musim robit 2kremy? jeden do vnutra a druhy pod potahovku? krem som chcela tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5498&user...
3. vy ked robite mmf tak toho proste urobite viac a potom nejak odlozite? ako to skladovat?
dakujem za odpovede
@barbarka Ahoj...ja robim piskotu podla toho aku velku formu mam. Ked dam 5 vajicok, tak dam 5 lyzic cukru, 5 lyzic muky. Bielka slaham s cukrom a 1 vanilkou a potom pridam polohrubu muku a zltka s pol prasku do peciva. Vzdy sa mi urobi pekna piskota. 🙂
@dominika2727 iba 5 lyzic. to staci na 5 vajec? 😕
@dominika2727 ze prva a hned aj kliestiky! odpadavam super!
@dm1 no kliestiky som mala od boldy ;) ta mi aj ukazala ako sa vlastne s MMF pracuje. Ale posledna torta, ktoru som robila bola potahovana s mandlovym marcipanom.
tak ja som dnes robila prvy krat poťahovku, uuuuuuufffffff.To bola teda fuška.Urobiť ju a rozvaľkať nebol problem, aj na vrch som ju preniesla aj vrch a boky som uhladila ale rohy........ tak to bol problem.ale nejako som to spravila a zamaskovala, netušim jak sa robia boky.Zajtra ked mi vyschne pridam fotku.
@dominika2727 jeej krasnucke srdiecko. a vdaka za recept 😉
@lara1705 ja som zvedava ako to vyjde mne, zajtra sa chystam potahovat, dnes iba peciem korpusy
kocky este mam otazku, kupila som jahody v konzerve mozem to dat do tvarohovej plnky? a co je lepsie rozmixovati ci poukladat? vdaka za odpovede
@barbarka vdaka a nemas zac ;) vyskusaj, dufam ze sa podari 🙂
@dominika2727 no robila som to viac menej podla teba teraz len som dala o lyzicu viac muky aj cukru - prvy bol tento recept http://www.katherine.sk/post/zakladny-recept-na... tak uvidim ktory korpus bude lepsi. teda ak to bude zistitelne ze ktory je ktory 😅
@barbarka oznac si ho :D
@dominika2727 krasna torticka 🙂
@lawli sikulka 🙂
a tu je par vianocnych na inspiraciu
ahojte, nadherne torticky ako vzdy, proficky 🙂
prosim vas, prave peciem korpus /recept podla @vinka /, robila som takmer podla postupu, akurat, ze som bielka vyslahla len samotne bez cukru, zltka s cukrom a postupne ost. ingrediencie. formu som nemastila, len naspodok papier na pecenie, na 150 stupnov a kuknem do truby a zasa mam himalaje 😒 😒 😒 . preco??? minule sa mi upiekol nadherny korpus a teraz toto ☹ . zeby koli tym bielkom???
Ahojte,
chcem sa opytat ak niekto mate tie okruhle pocinovane formy ako ich vymastujete? Tie co mam s velkym priemerom mam teflonove a obruc otvaraciu, tak tam davam len papier na pecenie naspodok.No v tychto idem piect 1x,male priemery 14 a 10 cm, tak naspodok dam zase papier na pecenie, no co boky? Normalne ceru a muku?Musi mi to ostat krasne rovne, idem robit poschodovu krivu tortu .
Dakujem 😉

Vinko, já znám jen u nás.. www.ceskeformicky.cz 🙂