Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@akzuzs tvoje torticky mas tiez pekne 😵 velmi sa mi paci ta smoulinka ako si ju spravila 😵 pekne si sa s tym pohrala 😉 a ked vidim ten sojovy rez 😝 hned mam nanho chut 😀 roky som ho nejedla 😅 a prezrad mi, robila si tie sojove rezy ako roladu??? 😕
a dakujem za mile pismenka 😵
@evicaka mas to nadherne 😵 milujem levandule 😀 v kazdej miestnosti v byte ich mame 😅 a vseeeetky z nasej zahrady 😵 ked sme brali pred rokom tu zahradu a videla som tam levandule, tak bolo rozhodnute 😀 😀 😀
@michaela3011 nápodobne, aj ja ich zbožňujem a pestujem vo veľkom. Už som robila levanduľový extrakt, olejček, všade ich mám rozvešané a konečne som mala príležitosť ich využiť aj na tortu, keďže som ju robila sesternici ako darček. A venček z tej torty mala oslávenkyňa na hlave celú oslavu 🙂
@evicaka ak si este nevyskusala, tak urcite vyskusaj dat levandulu do praliniek 😵 chuti to bozsky 🙂 coko a levandula 😵 zaroven ti posielam fotku kde je moja mala sestricka s levandulovym vencekom, ktory sme robili minuly rok ked bola u nas na prazdninach 😵 dufam, ze sa na mna kocky nenahnevate 😅
@michaela3011 nádhernáááá 🙂
@galca na to, ze to je prva tak je vazne super!!! 😵 keby si videla moju prvu 😅 😀 😀 😀 castejsim tortickovanim sa postupne zlepsis 😉 ale aj takto to je super 🙂 palec hore 👍😉 klobuk dole 😀
@michaela3011 tento rok pride ku mne tiez na prazdniny a zaroven bude mat narodeniny... tak ak dovolis, tak skusime nieco podobne upiect 😵
@evicaka pisem sama sebe 🙈 😅 😀 ehmmm... citaj hore prosimta 😀 nad touto spravou 😅
@michaela3011 jasné... budem rada 🙂
pridavam moju jednu z vikendoviek 🙂 dve torty som nefotila... jednu, pretoze som uz raz taku robila a druhu preto, pretoze som nestihla 😀 bola to trojposchodova svadobna a fotograf zo svadby mi slubil, ze ked bude mat hotove fotky, tak mi posle zopar s tortou odomna 😅 tak vam sem capnem aspon tuto jednu 😀 bola tiez svadobna 😅 taka na zelanie... nadiktovana 😀 mala byt v namornicko rockabilly style 😅 😀 😀 😀 ked prisli pre nu a videla som tich potetovanich suhajov, tak mi bolo hned jasne, ze preco takato trafena svadobna torta 😀 no a vlastne, preco nie??? 😅 😀 😀 😀
aaa este vam sem mozem capnut postavicky z tej prvej svadobnej 😀 tiez take na zelanie 😅 zenich mal byt o hlavu mensi... ehm... pretoze aj je o hlavu mensi 😅 😀 a vraj ak by sa mi podarilo tam zakombinovat jeho oblubne pivo, tak by sa velmi potesili... pri odovzdavani aj bolo vidiet ako sa z toho velmi tesili 😀 😀 😀 tak potesili aj mna 😵
ale poviem vam kocky, mala som dost 😅 celkovo to bolo, dalo by sa povedat, osem torticiek 😀 a to vsetko bolo na piatok a sobotu... no stihla som to popri praci a teraz som rada, pretoze mam dovolenkuuuu 😎 a torticky zatial uspesne odmietam 😀 dve robim vlastne pocas dovolenky, no tie uz boli riadne dopredu naplanovane... no buduce pecenie bude az na zaciatok skolskeho roka 😎 na ten den sa mi toho tiez akosi vela nahromadilo 😀 no kupila som si diar a zacinam si vsetko zapisovat 😅 sikovna to vec, musim vam napisat 😀
nech vam to pecie a dakujem za predchadzajuce pacitka 😵
@mysiatkoo ahoj ty asi často robievaš ganache pozerám postup že rady na korpusy a krémy a ty tam píšeš že:no pomer som dodržala ale nevedela som že to má ísť do chladničky a ja že čo to netuhne a už som múúúúúúúdra dakujem aj ked som to prečítala neskoro skúsim znova ak máš ešte neaké rady sem s nimi ono to potom stuhlo ale už sa mi to nedalo vyrovnať diki 😉

Jedna jednoduchá vikendova bez potahovania babke na meniny 🙂 🙂