Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Peknú sobotu 🙂 Pridávam moje dve. Ružová je punčová 🙂 Moc ďakujem za psychickú podporu Žanetke a Nike 😵 Neviem síce,ako chutí, ale na pohľad sa to dalo. Moje baby zahlásili, že aj im musím na narodeniny spraviť punčovú 😀 No, včera večer, keď už bola torta hotová, som si všimla že mi na jednom mieste vyteká 😒 Naozaj netuším prečo to začalo až včera. Ešte som ju nechala obmaslovanú celú noc, aby som videla, či niekde tá zálievka nepresakuje a bolo to v pohode ☹ Nie je to nejako moc drastické, ale keď som s ňou manipulovala a ten podnos sa prehýbal tak to vidieť. Snáď im to nebude vadiť 😒 Druhá tortička pre tri osoby, mali byť mimoni a pre babinu nejaký kvietok tak toto z toho vzišlo. 🙂
@sticker krasne su 😉 vidis dala si to v pohode 😉 a ako si ju robila? ja robim ze zalejem, polejem , nalejem a bla bla 😀 😀 posledny korpus nepolievam polozim hore , a dam na par hodin do chladnicky vtedy mi z nej vyteka a ja kuchynskymi papier.utierkami tu stavu utieram, po par hodinach tortu otocim /neobmaslovanu/ tym suchym korpusom dole a zas necham na par hodin v chladnicke/abo noc/ vtedy ta prebytocna stava ak tam este je stecie do toho sucheho korpusu vtedy uz nic netecie, pak obmaslujem 😉
@pristela No ja som ju neotočila celú. Polievala som to tak postupne, opatrne, aby bolo všade. Dala som nato vrchný suchý korpus a nechala v chladničku pol dňa + celú noc. Potom som poutierala, čo povytekalo a začala obmaslovávať. Dala na pol dňa do chladničky, potom som ešte dala maslo, kde sa mi zdalo, že je málo a nechala celú noc. A ani kvapka nepretiekla, tak preto ma to prekvapilo, že potiahnutá a toto... Dokonca, keď som ju potiahla, tak bola ešte pol dňa v chladničke a nič 😀 Tak neviem, čo sa jej znepáčilo 😀
@sticker 😀 😀 😀 😀 si mala ist na to logicky, ze preco asi sa dava ten suchy korpus hore ? Ked to neotocis tak bude stale suchy aj ked budu krajat bo zdola sa stava nedostane 😀 ale bud spokojnaaa, mne prva cela vytiekla a vsetko mozne porobila...to preto som taka mudra bo som sa na svojich chybach ucila 😀 😀 😀 😀 ne ze by som bola taka sikovna bez chyb 🙄 🙄
@pristela ja tam vidím ešte aj namosúreného chlapa so špicatou bradou a na hlave má klobúk 😀
@mysiatkoo Oooo, ďakujem. Som si to dvakrát musela prečítať, že či si to mne napísala. Ja som zo seba stále nešťastná, lebo neviem kvietky drôtikovať, postavičky mi tiež moc nejdú a o hranách ani nehovorím 😀 A niekedy, keď vidím tie vaše výtvory, mám chuť prestať robiť torty 😅 😝 .
A tie tvoje keksíky.... To musí byť mravenčia práca..... úplne dokonalé sú... Ani by som ich zjesť nedokázala 😵
Ahojte aj ja pridam sem medzi vase krasne torticky moje 2 amaterske ucim sa pomaly 🙂

Ahojte dievčence, idem k Vám po radu. Mám zákazku na dobošovú tortu, ktorú som ešte nerobila. 😒 Poradili by ste mi overený recept? Prešla som ich niekoľko, ale nejaký overený by som privítala. A z koľkých plátov by som ju mala urobiť, aby bola cca 10 cm vysoká? Ďakujem. 😅