icon

Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?

nutka
4. mar 2007

Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........

cufuk
29. jan 2017

@welsanka no predstavujem si niečo bez masla, nadýchané, možno s mascarpone krémom, bez čokolády. A jednoduché, naj asi bez poťahu, alebo pravý marcipán? Pre cca 15 ľudí.

evasil
30. jan 2017
alex999
30. jan 2017

@florentina Jeeeeeeej Ďakujem veľmi pekne !! som rada, že si mi to napísala ❤

haannka
30. jan 2017

Ahojte...tak aj po dlhsom case, vela nepeciem.
Vase torty su uzasne...

natalkaa2011
30. jan 2017

Prosím recept na nejaký chutný krémik na tortu. Chcem upiecť tortu bez poťahu, takú holú len ozdobiť makrónkami.

abriela
30. jan 2017

@natalkaa2011 v skupine tortarok, pod oznacenim plnky najdes vela inspiracii https://www.modrykonik.sk/group/1801/

zz134
30. jan 2017

Ahojte este raz skusim stastie ci mi neporadi niekto.
Akym zazracnym kremom a spickou sa robia tieto ruze?
Dakujeeeem

haannka
31. jan 2017

@zz134 Toto som nasla 😉
Ružičky so špičkou.
250 g Palmarinu, 15O g pr. cukru, 3 lyžice Salka /môže byť aj Piknik/, všetko to spolu riadne vymiešame a môžete tvoriť Áno je tuhý a dobre drží tvar.
na malé ružičky používam špičku č.104, a ak chceš mať veľké ružičky tak č.127,
ja robievam ruzicky z normalneho bielkoveho kremu:4bielka vyslaham z 220gr kr.cukru nad parou,ked zhustne dam dole ,este slaham 5min.pridam 330gr makkeho masla,potrosicku dobre vyslaham.moze sa aj dofarbit a zdobit.ja tiez pouzivam spicku 104.a daju sa ja zo slahacky robit ruzicki.

zz134
31. jan 2017

@haannka
Dakujeeeeem velmi! Skusim to s tym snehom a uvidime...

m.i.r.i
31. jan 2017

ahojte...prosim vas, som tu nova...a kedze tato skupinka ma skoro 7000 stran, nemam sancu sa preluskat k tomu co by som chcela..uplne zaklady -- idem robit synovi tortu na narodeniny...uz som potahovala fondanom minuly rok, chcel s dinosaurom, torta bola na moje pomery fajn, ale samozrejme na hony daleko od profi tort 🙂 Kazdopadne, borila som sa s tym, ze najprv sa mi fondan lepil,tak som davala cukor praskovy, to ale potom boli na nom cukrove flaky, to uz nebolo take pekne hladke...ocistit som to nevedela..ani nahodou mi nevyslo na celu tortu, zliepala som z niekolkych kusov tu hmotu....nevedela som ani spravit stojaceho dinosaura...postavicka tazka, ved to musia nohy drzat cele tazke telo a velku hlavu..skusala som to nejako podopriet ale tak hmota bola makka ako plastelina, tak to sa stale prepadavalo...nakoniec siel dinosaurus nalezato...ale teda spotila som sa ako pes..

Tohto roku ideme na auticka hot wheels..samozrejme, ze by som mohla dat spravit tortu profesionalke, ale ja sa chcem s tym popasovat a synovi sa to rata ak ma tortu od maminky.
Takze poprosim vas o zakladne veci:
1. Kolko tej hmoty potrebujem na obalenie klasickej torty?
2. ako to mam udrzat aby sa to nelepilo, ked tam nechcem cukrove flaky?
3. ako dosiahnut aby mi nejake casti drzali nastojato? teraz to bude napriklad taka brana pod ktorou pojde auto..si predstavte obluk..ako mam docielit aby nejako stuhol skor ako hotam dam a bude ozaj stat?
4. kedy tu tortu spravit a kde skladovat? ked ide do chladnicky, tak sa ta hmota rozleptava, zacnu sa tam robit kvapocky vody ci co...moze to ist napriklad na chladne miesto na chodbe? to potom sa roztekat nebude?

Dakujem velmi pekne niektorej ochotnej z vas mi vysvetlit tieto veci🙂

zz134
31. jan 2017

Dievcata este jedna otazka rychla...krem karamelova slahacka -naozaj to musi nyt celu noc v chladnicke a az potom slahat?
Nestaci ked to tam bude cca 2h? Vyslaham to aj po kratsom case ako cca 8h?
Dakujem!

jachin
31. jan 2017

@zz134 vyšľaháš aj ked to bude menej ako 8 h, ja som najrýchlejšie šľahala tuším po troch hodinách a bola v pohode, pridala som stužovač, dobre držala

haannka
31. jan 2017

@zz134 ako sa prosim ta robi karamelova slahacka?

chvapilu
31. jan 2017

ahoj poprosím o radu,dá se šlehačka obarvit gelovou barvou?děkuji

alex999
31. jan 2017

@zz134 vedia du dať na hodinu do mrazaku, alebo momentálne aj von a potom ešte aspon hodinu-dve v chladničke 🙂

alex999
31. jan 2017

@m.i.r.i
1. tak postupne, čo je to "klasicka" torta?? u mna to je okrúhla tak 3-4 kg, u niekoho obdlžník cca 6 kg. Kedže robíš s domácou hmotou predpokladám, a nemáš skúsenosť budeš vaľkať na hurbo aby sa to netrhalo, na okrúhlu tortu cca priemer 26cm určite kilo.
2. hmota sa podsypáva gustinom alebo solamylom, ak ho máš veľa prejdi po potiahnutí torty štetcom namočeným v alkohole, alebo si ruky natri olejom a prejdi rukami, bude pekný lesklý.
3.kedˇže chceš bránu sprav si to aj 2 týždne do predu, normálne na podložke, sprav bránu, na konce zapichni špajdle, a nechaj tak na ležato aj 5 dní vytvrdnúť, potom to bude ako kameň a len to zapichneš do torty.
4.torta patri do chladničky, ak sa torta orosila máš tam vlhko, poriadne zníž teplotu a na zadnú stranu daj kartón, on pohltí vlhkosť. ak nie krabica ktorá ide zatvoriť, a daj do nej tortu a šup vonku ak je mráz ešte, pohode prežije noc.

m.i.r.i
31. jan 2017

@alex999 jeeej..dakujem velmi pekne! ano, myslela som okruhlu tortu ako spominas aj ty..takze kilo..ok..
tie tipy su super, s tym alkoholom alebo olejom..ozaj super dakujem..a branu idem teda hned dnes robit! teda potom ju mam nechat vytvrdnut v chladnicke ci normalne vonku??
a s tou chladnickou som to nevedela, ze ked dam do kartonu tak bude ok..super! lebo toto mi spominali viacere kamaratky, ze maju s tymto problem..
No vyborne, vy ste take skusene tu cukrarky, ja sa musim priucat a robim to skor prilezitostne, takze potom karambol...dakujeeeem

m.i.r.i
31. jan 2017

@alex999 iba taka otazka - kupila som si fondan dr oetker 200g..na nom je napisane, ze staci na celu tortu v priemere 26 cm..ak odhliadnem od toho, ze ja ako zaciatocnik budem valkat na hrubo a poviem si, ze teda dam 2x tolko...tak by to bolo 400g...kde potom to kilo? ale pravda je, ze tych 200 g je urcite malo, mne to vlani nestacilo, naivne som si kupila jedno balenie, ze ved na celu tortu tam pisu..
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
dakujem

alex999
31. jan 2017

@m.i.r.i žiadna chladnička, v izbe, najlepšie tam kde maš chladnejšie. ja napr v spálni.
a tých 200 g no oni myslia na vrch asi, ale ako používam kvalitnú hmotu, ktorú vaľkam na tenko, ale ani by som sa neodvážila iba s pol kila to spraviť, potrebuješ to poriadne vyvaľkať , ono ostane to je jasné ale tak ostane ti nabudúce. tak sa to nedá presne vyvaľkať a tá 26 cm a cca 7-8 cm výška , ja by som ti odporučila kilo, vyvalkať na cca 5 mm . všetko ostatné je prax, ale ak nechceš prísť o nervy 😀

zz134
31. jan 2017

@haannka
Ahoj
2slahackove smotany zohrejes v hrncv druhom hrnci upalis 6lyzic kr cukru na karamel, ked zacne bublat prilejes smotanu a nechas rozpustit v nej karamel na miernom ohni.
Potom sup na noc do chladnicky a na druhy den vyslahat so stuzovacom slahacky a zelatinovym stuzovacom za studena

Tak dievcata? Popripde ma pls opeavte.
Dkujem

jachin
31. jan 2017

@chvapilu dá 😉

jachin
31. jan 2017

Karamelovú robím aj tak ako písala zz134 ( ale nedávam želatínový stužovač), alebo na zákusok robím tak, že upálim 4 PL cukru na karamel, zalejem 3 dcl mlieka, dám do chladničky vychladiť. Potom pridám dve práškové šľahačky, 1 stužovač a vyšľahám.

haannka
31. jan 2017

@zz134
@jachin dakujem krasne

nika1985
1. feb 2017

@zz134 ahoj neviem ci ti uz niekto odpisal ale ja by som to robila nadstavovanym bielkovym

nika1985
1. feb 2017

Ahojte niesla som ako darcek k meninam

zz134
1. feb 2017

@nika1985 ahoj, dakujem,to je slahane nad parau?

nika1985
2. feb 2017

@zz134 ano

tinuskaha
2. feb 2017

dievcata moje prosim o radu...hladam na nete recepty na cake pops..ale nechcem tie vo forme kedze to je len piskotove cesto macane v coko ale take co sa upecie piskota a potom sa rozmrvi a pridava sa dzem nutela atd....nema niekto presny postup??chcem nieco stavnate kedze to budem robit pre syna do skolky kde su deticky postihnute a maju problem s prehltanim a hryzenim.....dakujem pekne😉

sidula1
2. feb 2017

@nika1985 ahoj,mohla by si dat recept,to by sa hodilo synovi do skolky na narodky k torte este,dik

nika266
3. feb 2017

Tu je moja jediná tento tyždeň