icon

Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?

nutka
4. mar 2007

Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........

nika1985
5. máj 2017

@pativla nic sa nestane ale posledne teda to najmensie by som urobila vyssie

nicoletta77
5. máj 2017

@pativla ahoj, ja mávam väčšinou v jednom poschodí tri korpusy, ktoré majú 2 cm a dvakrát plnku, ktorá má 1,5 cm. Čiže spolu: výška poschodia je 9 cm. Ale, ak budeš mať menšie, nič sa nestane. Aj výzdoba na vrchu torty ju trošku opticky zväčší.

pativla
5. máj 2017

@nika1985
@nicoletta77 Tak nakoniec som dopiekla korpusy. Torta je taaak vysoká😁

babatkoo
5. máj 2017

Ahojte prosim viete mi poradit 😔 potahovu hmotu - marcipan mam po bokoch - obvode totalne krivy, hnusny, miestami su na nom dierky skaredy 😢 cim mam tu tortu zachranit? Robila som ju pre syna k zajtrajsim narodeninam :(

nika266
6. máj 2017

Tu su moje tortičky tento týždeň :D

nicoletta77
6. máj 2017

@babatkoo a aký je motív torty? Podľa toho to prispôsob - napríklad urobiť z marcipánu trávu, alebo vyrezať zvieratká, alebo ak si trúfneš, tak niečo ručne nakresliť.

nicoletta77
6. máj 2017

Ahojte dievčence, tu sú moje výtvory 🙂

mysicka33
6. máj 2017

@herrera1 Ahoj. No jedna pani, mi dá vedieť v stredu. Inak, som z Nového Mesta nad Váhom... A tá pani, čo sa mi má ozvať, je z Nových Zámkov, tak neviem no...

stanka33
6. máj 2017

Na zajtrajsiu oslavu....

nika1985
6. máj 2017

Ahojte moje vikendovky ta poschodkka je obkukana pani chcela presne taku ospravedlnujem sa ktora ju robila no viete ako to chodi

babatkoo
6. máj 2017

@nicoletta77 dakujem za tip 🙂 nakonoec som nalepila farebne bodky z marcipany okolo celeho obvodu 🙂

evala777
7. máj 2017

ahojte dievčence, tak sa mi konečne podarilo spojazdniť PC, tak vám to tu trošku otapetujem a pridám foto za posledne tri mesiace😇

seli4
7. máj 2017

Ahojte,
neviem či to sem patrí, ale skúsim sa opýtať (ak to sem nepatrí, tak príspevok v pohode vymažem).
Potrebovala by som na jednu oslavu obyčajnú jednoduchú čisto bielu tortu navrchu by mohla byť ako ozdoba kvet, nájde sa tu niekto kto by vedel takúto tortu na objednávku spraviť? Som zo Zvolena, ale nerobí mi problém prísť aj ďalej (BB, BS, DT a okolie)

kukulka1
8. máj 2017

@seli4 ahoj,daj odkaz aj na túto stránku,chodí tam viac tortičkárok:https://https://www.modrykonik.sk/group/1801/

kukulka1
8. máj 2017
dajna11
9. máj 2017

@nika1985 ahoj,prosím ťa tá poschodovka má aké rozmer a váhu??dík

dajna11
9. máj 2017

ahojte žienky.....chcem sa len spýtať pre info...ked robíte poschodovu tortičku....menšiu....spodok 24cm a hore menšie...aku ma asi váhu?lebo som dosť obmedezená cenovo od zákazníčky a mne sa nezdá že sa vmestím cenovo podla jej predstavy

marusia12
9. máj 2017

@dajna11 tak to natri lekvárom z tesca a máš to 😀

nika1985
9. máj 2017

@dajna11 spodok bol 28cm a vrch tusim 16stka vaha 6,4kg plnena spodok 2x a vrch 3x. ked dam dole 24 tak to mam cca 5kg a vrch tym padom 14stku

marusia12
9. máj 2017

Obdivujem všetky, čo viete piecť a máte šikovné ruky.

Ja som si aj urobila kurz na cukrárku a nakoniec neviem upiecť ani piškotu... nakupila som si drahé náradie a všetko to predávam 😀 Hold, nie všetky na to máme ruky a mne ostáva len ticho závidieť....

dajna11
9. máj 2017

@nika1985 dakujem za odpoved.....hore b som musela dať 16tku....menšiu už nemám.tak neviem či sa mestím do 5kg ab to zas nebola placka,ked sa človek koli váhe tam bude báť dať aj dosť krému....

nika1985
9. máj 2017

@dajna11 plechovicu nejaku nemas tusim baby pecu aj tak ked nemaju formy drzim palce nech ti to vynde

stebota
9. máj 2017

tažky vikend...

stebota
9. máj 2017

@dajna11 Ak nedaš ovocie a spraviš parižsku plnku myslim že by mohla mať 5 kg a pln 2krat dole a 3krat hore

dajna11
9. máj 2017

@stebota no práve chcú ovocnú.robiemvam mramorový korpus takže ten je tiež ťažší.necchem to prepísknuť s váhou ab zas pre 5eu na mna nepozerali ako na daňového podvodnika. nehovorím o tom čo všetko chcu na tortu ešte vymodelovať.ale chcem im vyjsť v ustretz tak preto sa pýtam. hore možem dať 16TKU A DOLU 24 NIE?

seli4
9. máj 2017

@kukulka1 díky za radu ;)

mojmacik
9. máj 2017

Pre dievcatko,ktore tuzi raz ist cez Golden gate 🙂 ....nuz som ho pajcla podla netu,lebo nic ine by som asi nedala...ako boli aj ine ale to je uz iny level nez som ja 🙂

kukulka1
9. máj 2017

@dajna11 ahoj,ja robievam menšie poschodky 21 a 15-ku a majú okolo 4,7kg alebo tak do 5kg podľa náplne.

dajna11
9. máj 2017

@kukulka1 dakujem. Upiekla som dolu 24 a hore 16.tak uvidíme čo bude vo finále

kukulka1
9. máj 2017

@dajna11 môj odhad je 5-5,3kg,napíš potom koľko mala🙂