Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Pekne deň, chcela by som sa spýtať či niekto z vás nepoužíva jedlé zelatinove diamanty. Zaujímalo by ma ako ich dostanete z tej plastovej formy v ktorej sú zabalené tak aby sa moc neposkodili. Či sa to má len vylupnut alebo ako. . A hlavne ak ich prilepiť na fondán ,,, ďakujem
@chvapilu ahoj, prosim ta, ja idem dcere robbit takeho K pismeno teraz k 18tke.. a este som to nerobila.. plnku by chcela mascarpone so slahackou, asi radasej aj stuzovac dam, ale nemam sajn kolko na 1 vrstvu asi miniem.... idem rezat z platu velkosti plechu, cize dost velke K...
Mam pocitat kolko? 2 slahacky a 2 mascarpone na 1 vrstvu x tri vrstvy? alebo?
A cesto staci asi zo 4 vajec, nech to neni az moc vysoke tie pláty. ze?
bude mi to aj drzať len z tohoto? budem robit v piatok vecer, oslava bude v sobotu... diiiiiik
pripadne aj ostatne baby, napiste , diky moc
@katrin21 ahoj nevím jestli Ti pomůžu protože já vykrajuji z lineckého těsta ,když budeš chtít mohu dodat recept.Těsto dělám z 1,5 dávky Mám 3 pláty.Mascarpone750g se šlehačkou 500ml + cukr ztužovač nedávám.nejdříve vyšlehám šlehačku a postupně přidávám k mascarpone.písmenka mám přes celý plech 42/32cm
potrebujem poradit baby co mate skusenost s airbrush, pouzivate ho len na marcipan alebo aj na tortu, ktore je obtreta len s kremom??
Tak ja nam hotovo, torta pre dceru na velky plech.. 4 mascarpone, 3 slahacky...
Ale mam mrte odrezkov, poradte co s nimi.puncove gule ako robite, alebo nieco take.diik
Inak, moje nervy z toho doplnania plnky do vrecka
.aj vy ste z toho take upatlane??? Mam zle vrecko, alebo? Aj to silno zatocim, ale aj tak ten vrch sa vzdy zaspini , mastny je atd
.
@katrin21 Krasna torta, neboj tiez byvam zapatlana az za usami pomaly, neviem nejako na to aby som ostala cista a aj ten vrch sacka. Chcela by som sa ta opytat na tu plnku ako si ju robila? Postup?
@lienoccka85 diik. Dala som len slahacku a mascarpone, ale potom.som.pridala este mascarpone.. aj stuzovac som.dala a trichu van.cukru.. idealna davka je asi 2mascarpone a 1 slahacka.. na celu tortu tusim 4 mascarpone isli a 3 slahacky..
Ale nabuduce asi spravim klasicku maslovu/ zlaty klas v mlieku a maslo/ bude to asi lepsie
@katrin21 A najskor si si slahacku vyslahala? Alebo si ju len k mascarpone priliala? Ako to je lepsie? Dakujem ti krasne 🙂
@chvapilu waw ta prepravka s pivami je naozaj torta? Odpadla som prave...

ahoj