Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@yamahafazer diky 🙂 nuz uvidim, zatial to vyskusam z cukrikov....v sobotu spravim aj foto a hodim to sem 🙂 inak si taky fanusik motoriek??? 🙂 skoda, ze ta fotka je tak mala...
tak jsem na cestě z práce skočila do Lídla a koupila poslední tři balíky MM. tak u nás je asi více pekařek dortů.
@dm1, je mi to jasné 🙂 já bych taky utratila majlant, tak musím trochu vychladnout, tak 14 dní, zatím si v klidu porhlédnu e-shopy, kde a co stojí. určitě gelovky, písmenka, kostice spíš levnější a když třeba děláte prsa a to oblečení má krajkový okraj je to tady toto?
http://eshop.timidekor.cz/zbozi-471-cukrarske.p...
@jakelina nemám - ale na www.dortomanie.cz som videla na to fotopostup- ja ich robím bez formičiek - spravím si guličku, vyformujem do malého kužeľa a tú širšiu časť nastrihám nožničkami na 6 častí ( od stredu po okraj ) a potom len s kosticou vytvarujem do kruhu
@zlatat Už jsem tam našla postup, paní vykrojila kytičku, napíchla na drátek a do toho pak nahoru dala pestík. Vypadalo to celkem jednoduše. Jenom to dělala rychle a nevím jak tam vytvarovala takový ten ťuplík dole, který pak omotala kolem toho drátku. Nějakou takovou jednoduchou bych zvládla, ale musím koupit drátek a pestíky tam mít nemusím. 😀
@jakelina tu je dobry fotopostup http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/drobne-bie...
tak ja mam korpus nalozeny v trube, ale potahovat to nebudem, skoda marcipanu 😀 konecne si dam kus torty!!!
@daducha ja jsme delala srdce, myslim ze mam taky docela velikou formu a melo 4,2kg ale bez potahu - korpus ze 7 vajec, falesny pariz krem a banan a ozdoby 😉 foto prikladam 😀
tak jsme dneska v Lidlu ukoristila amerikany bile i formu srdce 😀 - MM nechapal jak v dnesni dobe muzu jit do kramu se strachem jestli na me zbylo zbozi 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@zlatat vďaka - už som zvedavá 😉 😉 mňa nejak drotikové kvety nelákajú, mám pred nimi rešpekt, aj tak mi to nikto nezaplatí