Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@sofi07 krasne torty a ten nemo, ako zivy, ako si sa to naucila robit? 😉 mas nejaky fotopostup? 😎
@zlatat krasne krasne, to su moje oblubene kvety, uplne ako zive. Tiez sa ta chcem opytat, tie kvety a drotikovanie si sa naucila iba podla internetovych postupov, alebo si bola na nejakom stretku, kde ti ich ukazali?
mne sa zda, ze to je strasne komplikovane 😒
@lukika ked mozem, tu je postup na ten farebny efekt v potahovke...
@beruska2x diky obydve su dobre 🙂
tak a ja mam dort na 97% udelany taky pak hodim fotku jeste musim doladit miminko a poskladat kolebku a miminko zakryt a uz to je hotovo ...premyslim ze tu kolibu dam asi mimo dort v krabicce kterou jeste vystuzim aby to nejak nezvadlo protoze s nim pojedou 130km
ďakujem všetkým
@mrka2 no je rozdiel v MMF a PDT : MMF sa viac drobí, nedá sa dobre farbiť ale sa mi páči zamatový povrch a lepšie sa po nej kreslí, PDT je naťahovacia, ale je pravda, že v lete bude s ňou problém s vysokými teplotami ☹ výborne sa farbí, nedrobí sa ako cukríková, ALE : nepáči sa mi ten gumový vzhľad - MMf je krásne matná a PDT ako pogumovaný obrus, asi budem kombinovať, tak isto dlhšie tuhne ako MMF aj ako WI, je to niečo medzi nimi dvoma
@mizulienka trošku áno, treba robiť opatrne, ale PDT je lepivá, takže celkom OK
@lukika http://www.dorty.artmama.cz/node/47755 koukni tohle neni az tak slozite ani neni z toho moc odpadu a vyzdoba je jen ne tobe 😉 - bud muzes malovat nebo zdobit hmotou..
@lukika no neviem,na aku torticku sa citis,ale ja som robila kabelku tak,ze som upiekla normalne korpus v okruhlej forme,naplnila, prerezala som na polovicku a postavila som do tvaru kabelky. a uz len potiahnut, urobit nejake uska, pripadne vrecka a mas. nic takzke... 🙂 ale napr.ta,co robila anibas s tym mackom je krasna a isto by sa potesila aj taka 18-ka. alebo nejaku taku neutralnu. mne sa strasne paci nieco v takom style http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2964 a je aj celkom jednoducha.hmm? co ty na to?
zkus webovky Fler.cz, tam najdeš úplně všechno 😉
@andriss23
@yamahafazer ďakujem. Aj mne to dlho trvalo - tiež robím po večeroch, keď deti už spia a veruže neviem, či aj nie 3 večere, ale robila som to z tej novej anglickej hmoty špeciálnej na kvetinky a ona pekne rýchlo tvrdne, takže v jeden večer som vykrojila, nastokla na drôtiky, a o hodinu dve som už mohla maľovať a spájať. No tiež je krehká a aj som si trošku pri aranžovaní odlomila z lupienkov, no našťastie to nebolo také do oka bijúce - holka si to ani nevšimla 😀 ale bola z nej taká nadšená, že mi ešte aj trošku prihodila 😅 😅
@lussy23
@mizulienka ďakujem veľmi pekne - no bola som aj na stretku, ale tam som sa toho moc nenaučila - chcela som vidieť všetko ale nakoniec som si tam nič nevyskúšala, takže takmer všetko som sa naučila z fotopostupov na nete

@anibas jeej krasna torta s tym macikom...ja som davala odkaz na tie spiralky, ale nenapadlo ma, ze s karom to bude take krasne..super...a ked si to vovalkala dnu, neoddelovala sa ti hmota od tych pasikov?