Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lusil2005 da sa aj zvlast boky ale len takym pasom potahovky musis ratat s tym ze tam bude ten spoj. MMF nezahladis v tom spoji, kupovane by sa dali lepsie. Ale zase na kittynke to mozes kvietkami schovat a dat tam trebars taky vodopad z malych kvietkov. Alebo valkat na ozaj tenucko ten vrch
Holky, mám dotaz na zkušené cukrářky, někde na začátku diskuse jsem si opsala recept na pařížský krém (byly tam 2 šlehačky, 2 čokolády, cukr, msálo atd....), má se to nechat přes noc v lednici ztuhnout a druhý den vyšlehat. To udělám zítra, ale mi ta konzistence připadá už teď podezřelá a mám obavy, že šleháním se to nespraví. Je to v pořádku? Před ztuhnutím to všechno bylo jen tekuté. Navíc máslo se tam mělo zašlehat už po odstavení z plotýnky, takže se úplně rozpustilo.
A ještě jedna věc, doufám, že rozpuštěním se myslí ve vodní lázni a ne přímo v hrnci na plotně?
@lamps a to z akých cukríkov robíš??
@jania023 Ahoj ,tak ja robím jedine z MMF a inú poťahovku som neskúšala ,takže porovnať neviem. Ale čo sa týka MMF ,robí sa mi z ňou vinikajúco a teda iba raz sa mi nepodarila ,lebo som nemala dosť cukru ,poslala som mužíka dokúpiť a on kúpil aky mu prišiel pod ruku...pri osievani mi v sitku zostal normálne kryštálový cukor. Ja som ju použila ,pracovalo sa s ňou normálne ,len povrch bol stále drsný ,nedal sa vyhladiť...bolo to len pre moje krsniatko ,tak to bolo v pohode no na objednávkovú by som tu poťahovku určite nedala. Neviem či som ti tým pomohla 😅
To je hmota z cukríkov Haribo...mne sa tiež lepí ,keď si ho robím ,stačí zapracovať viac cukru a potom je tuhší...
@akme diky, pouzila som praskovu zlatu http://www.cukrarskepotreby.eu/predaj/723/Perle... tuto 🙂
@dm1 tie kliestiky mam, vcera som si kupila 😅 ale chcela som ich pouzit aj na tu moju prvu a tam mi to vobec neslo, ta MMF mi na torte hned tak ztuhla ze do nej vobec tie kliestiky nechceli "vliezt". len ju vzdy poskriabali napovrchu. a chcela som tam urobit nejaky vzor nakraji 🙄 myslis ze keby som dala najprv boky, nedalo by sa to zahladit maslovym kremom tak aby ten spoj nebol zhora vidiet?
@balazica26 z cukríkov HARIBO Chammallows Rubino daju sa kúpiť v lídli, tu na strane 972 je fotka ako vyzerajú pridala ju dadka212
Ahoj holky..🙂 Vidím, že tu přibylo hodně nových dortařek..🙂 Vítejte..🙂 A taky fůra nádherných dortů!!!! 😲 😵 Blahopřeju vám k nim..🙂 Už vás moc nestíhám, takže jenom občas nakouknu.. a teď mám chvilku, tak hážupár posledních..🙂
ahojte po dlhej dobe som zase k vam nakukla
@mizulienka torta je nadherna,fakt uzastna 🙂
ja som teraz po dlhsej dobe upiekla len pre nas ku kavicke s trasenym kremom a bola mnaaam 😉
idem na stretko cukrarok do trnavy nejdete niektora nahodou?

@vinka ale to by bola navrchu vrstva bielehu mmf, ruzoveho mmf a este aj vrstva tej kitty... no uvidim. 😠