Kde sa nachádzajú farmy so samozberom?
Ahojte, prave som videla v spravach, ze niekde na Sk existuje farma, kde sa daju nazbierat cucoriedky a ine ovocie. Samozrejme, nebol tam kontakt, neviete nahodou, kde sa take farmy nachadzaju? Ide mi hlavne o tie cucoriedky, ale pre ostatnych bude iste zaujimave aj ine ovocie.
V Matuskove pri Galante predavaju zo sadu vyborne broskyne, ale nemaju samozber. Dakujem
kisska-aj ja som na to zvedava, manzel vravi, ze su take farmy kolo BA, nahnevalo ma, vzdy povedia z kadial je reportaz...a teraz nie 😠
na severe (Zilina, Tatry a tak) su v sezone dostat aj na trhu cucoriedky, ale tie su zbierane v lesoch. Pripadne sa v BA na trhu predavaju za 3 E za liter... trochu moc na moj vkus... a nie su take velke ako z farmy...
okres PARTIZANSKE----tu su asi 3 farmy -samozber jahôd 😵 .ale uz je po nich,cena sa pohybovala od 1€za kg.
obnovujem temu, zrovna bolo v spravach na markzie o samozbere, tiez by ma zaujimali nejake osvedcene lokality na ovocie.
samozber broskýň je v PD Čachtice (okres NMnV), ešte nazačal, ale myslím, že budúci týždeň už začne
a potom na jeseň je tam vždy samozber jabĺčok, viaceré odrody, máme vyskúšané, sú chutné a dlho vydržali šťavnaté...
@divoska ,
veď aj ja uvidím, dnes v noci som od jednej do pol tretej skoro "odrodila",tak už tiež radšej nič neplánujem, ale my to máme pár km, a tie jabĺčka bývajú až v októbri, tak to si s deťmi a baby vo vajíčku urobíme výlet, je tam pekne, decká aj pomáhajú, aj sa vylietajú...
nasla som jeden starsi inzerat, ale myslim ze teraz je sezona marhul, podla mna ked organizovali samozber minuly rok, mozno bude aj tento rok, nie?? http://rastliny-zahrada.hyperinzercia.sk/ovocne...
ahojte, poradi mi niekto kde je pripadne bude v blizkosti BA samozber jahod, aka je cena? Moze byt aj RAkusko... dakujem. 🙂
samozber jahod v Ziranoch pri Nitre, maju aj vlastnu stranku, treba vygooglit, pekne a vonave jahody
@adriana7 ahoj prosim uz je v cachticiach samozber, chceme ist na vylet na hrad s dcerkou a aj nieco nazbierat,dakujem

sice neporadim tebe kisska, ale mozno mamickam, co su v UK. Jedna taka farma je pri Wokingham-e a vola sa Greys Farm. Prave tam maju vela ovocia-jahody, ribezle, maliny, egrese a aj roznu zeleninu- mrkva, brokolica, fazula a tak. Je to fajn pocit, ako keby som zbierala z vlastnej zahradky. 🙂
Ak poznate aj nejake dalsie, tak sem s nimi.