Kde ste vzali nie je, nie sú, niesme?
V tomto spojenom tvare? To sa tak nepíše, viete to?
Čítali ste v živote aspoň jednu knihu? Tam by ste si to zaručene všimli.
Takže správne je:
nie je
nie sú
nie sme.
Ďakujem za pozornosť.
Áno, mám aj iné problémy 😃
My máme “neni” 😂 a viem, že je správne nie je, ale používam to spisovne len v práci 😁
@nikiki29 to je nárečové aj u nás a je to úplne ok. Tiež nehovorím granuly a alergiologička.
Ale v písanom prejave ma toto zaráža posledné roky.
A niaka, niaky, niake? 😵💫😃
Mňa irituje slovko až namiesto nech, čiže namiesto nech nespadnes až nespadneš. Len som to napísala a som sa rozčúlila 😁
@limoncino bože aj to 🙈 to sú tuším Kysuce, nie?
V Nitre pôjdeš pri električku, nie na električku… v Košiciach si dáš dva pivá… polovica ľudí hambí… proste všade niečo 🤣
Netuším, ale mám tmu keď to vidím.
A idem kaderníčke a idem lekárovi je ďalší level
@limoncino do lekára je ale vyšší 👌
No to áno 😄
Nikde, toto je bežná chyba odjakživa... už za mojich čias na zs...
Mna vzdy zarazi slovo skrz....skrz toho sme sa pohadali , skrz to ku svokre nejdeme....ja neviem, mozno je to aj v poriadku, ale je to divne slovo...
Zabudla si na vysacky😝
Aj slovo KVÔLI vie málokto písať. 🥳
Nebojíš sa, že Ti zmenia názov témy a Tvoj príspevok stratí zmysel?
@dizajnerka nemusis jej to ale pisat s velkym T, nepises oficialnu korespondenciu Karlovu XVI- temu 😂
Moje top sú budiš namiesto budiž, napadlo ma/napadlo mi a kraťasE 😂😂
A ešte niektorÝ muži... Vždy hovorím, ze muži a chlapci sú mäkkí ÍÍÍ 🤷
Ja myslim, ze to je celkom pochopitelna chyba. Kedze negativna predpona sa bezne pise spolu so slovom - neviem, nechcem, nepekny… tak mnohi analogicky napisu niesom. Sice mi to kole oci, ale chapem aj tu arbitrarnost pravopisnych zakonov.
Ja mávam zimomriavky pri slovách - úžastný ,čo tu vidím žiaľ veľmi často. A súčastný🙂). Gramatika robí mnohým problém,žiaľ.
@dskjhfdlkdjhl a výryvky 🤦
@canis_lupus kekse 🤭
Lebo niejaky ľudia si to vymysleli (nejakí)

a este neni je