Kde študovať predškolskú pedagogiku?
Mám skončené gymnázium a Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Mám za sebou niekoľko rokov ekonomickej praxe, ale ako v živote prišli vlastné detičky, zistila som, že pedagogická oblasť by ma aj profesijne zaujímala oveľa viac ako ekonomia.
Veľmi rada by som vyštudovala predškolskú pedagogiku alebo vychovávateľstvo, ale netuším, kde sa dá takýto odbor študovať, resp. ktorá škola má dobré referencie a nie je extrémne náročná.
Najviac by ma zaujímala trnavská pedagogická fakulta, pretože to mám najbližšie.
Zároveň mám však aj obavy, z akých predmetov sa robia prijímačky, pretože som hudobný antitalent a výtvarná a telesná tiež neboli mojimi obľúbenými predmetmi. Robia sa na takéto školy aj talentovky? Sú Hv, vv, a tv pri štúdiu veľmi dôležité alebo by to zvládol aj priemerne schopný človek v týchto oblastiach? Budem veľmi vďačná, keď sa ozvete. Viem, že podobné témy sa tu už preberali, ale boli to staršie témy a nedozvedela som sa z nich práve to, čo by ma zaujímalo.
Veď detské pesničky zanôtiť viem, s detičkami spievame stále, skôr mám deficit ten, že nehrám na hudobný nástroj. Ak by bola toto prekážka, bolo by mi to veľmi ľúto, pretože detičky mám veľmi rada a rada by som sa im venovala čo najviac.
ahojte,mna by tiez zaujimali info o predskolskej a elementarne pedagogike. hlavne v BB, ci je dolezite vediet hrat na niecom a ako je to s vytvarnou- nie som nejaky umelec zase a hrat na nicom neviem ...tak ci by to bol problem a ake je uplatnenie- predsa len skolky maju svoje ucitelky stale tie iste sa mi zda a na prvom stupni sa tiez drzia 🙂
Ahojte, je tu niekto, kto študoval alebo študuje na Univerzite Komenského v Ba, učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo, a mohol by mi poslať štúdijné jednotky, ktoré absolvoval počas bakalárskeho štúdia?
Veľmi by mi pomohol. Ďakujem.

Predskolska pedagogika sa da studovat na vysokej skole, ale aj dialkovo - napriklad na SaPA Turcianske Teplice, v Bratislave na sukromnej SaPA. Ak si hudobny antitalent, tak si neviem predstavit ako by si fungovala v skolke - tu sa spieva /aspon u nas/ kazdu chvilu, hudobny nastroj deti dokaze tiez velmi zaujat. Takze by som skor povedala, ze tie vychovy su dolezite potom v praxi a nie pri studiu. Ale zasa nie je to konzervatorium, takze ak si priemerne zdatna v tychto oblastiach, ako pises, tak by to nemuselo byt az take marne 🙂 Treba skusit 😉