Kde sú Ukrajinci? Čo sa deje?
Akosi ich nevidieť.... čo sa deje?
@egonsk tá prvá veta je výborná 😁😁😁👍👍👍 asi to tak bude
Ked o nich pocujes, tak je zle. Ked o nich nie je pocut, co je dobre, lebo je ich tu menej, prisposobili sa, nie su s nimi ziadne problemy, tak este horsie. 🙂
@chodec15 😁👍👉
Ja ich denne pocujem na ulici aj v obchode. A jednu stretavam denne v praci. Co ti vlastne vadi?
@daniela2202
Ved nic zle nenapisala. Snad nie je za vsetkym zly umysel.
@daniela2202 su tu stretavam ich denne
@kikusha2212 nad otázkou nie je zlý úmysel ale nad ďalším komentárom áno.
Mnohi sa vrátili, mnohi sa sa tak naucili po slovensky že až po chvili ti, aj to s pochybnostmi, zapne, že je to Ukrajinec/ukrajinka,mnohi sli o dum dál...
@daniela2202 ach boze, toto ta trapi. Snad aj ty budes niekde v inej krajine ako past na oko, a budu na teba pozerat skaredo. Zasluzis si to so svojim stupidnym pohladom
Odisli do Nemecka.
@stanislavicenka a teba čo trápi? Písala som niekde, že ma to trápi? Nauč sa písať ... to by ťa malo trápiť... máš dve decká
@daniela2202 ja nepocitujem nenavist k ziadnej narodnosti, na rozdiel od teba🤦
nevidiet ich, lebo im vacsina medii a tych co nemali co robit dalo pokoj a prestali rozduchavat vasne a nenavist palcovymi titulkami a "hodnotnymi" clankami 🙂 oni tak uplne neboli ti, ktori sa tuzili zviditelnovat
kazdopadne stale tu su, ti v mojom okoli normalne pracuju a ziju, pripadne niektori sli do inej krajiny alebo sa vratili domov
Mam susedov ukrajincov, pocujem ich cez stenu denne. Mam viacero znamych z ukrajiny, syn ma 3 spoluziakov v triede.. normalne ziju medzi nami, chodia do prace a ziju bezny zivot. Nikto z nich nestoji o nejake zviditelnovanie a hanenie. Drviva vacsina sa prisposobila a splynula s davom.
No ja nezisťujem kto je Ukrajinec, Maďar, Rus, Angličan, takže netuším.... A je mi to jedno.
Radsej isli kade lahsie ked zistili ako je tu svetazit...
@daniela2202 sú tu, ja ich vídam
stale su tu, dotacie na byvanie sa predlzili, niektori odisli
@monsterablue suma je rozna, nechcem to tu rozpisovat, podmienka je byt odídencom z UA, platne registrovanym na cudzineckej policii a najst si si byt...majitel uz vybavi potom vsetko za nich, dotaciu dostava majitel, oni byvaju zdarma
Chodia do prace a deti do školy a nerobia žiadne problémy... upratovačky co k nám chodia sú ukrajinský,deti majú kazde v triede ukrajinské dieta.. co už hovorí plynule a ma dobre známky...
@stanislavicenka ja pociťujem ? To si kde nabrala ? Nauč sa čítať čím skôr .... budeš to potrebovať 👉
Ďakujem za normálne odpovede k danej otázke
@daniela2202 ako ich nevidieť? Ty rozoznáš na prvý pohľad národnodsť človeka?
@daniela2202 tak nevidieť možno, sú to ľudia ako my, ťažko ich pohľadom rozoznáš. Ale počuť ich je, niektorí majú silnejší, niektorí slabší prízvuk.
@daniela2202 to ze vies pisat a citat nie je zarukou toho ze tvoje zmyslanie nie je primitivne🤣
@daniela2202 vsetci su u nas v Nemecku. Bud rada, ze ich mate pomenej.
Ja ich vidím každý deň, minimálne 30.
Aj na ulici aj v práci, všade.
Ak ťa zaujíma to či tu sú.
A videla som ich tak isto aj pred vojnou lebo tu študovali.
Ukrajincov zase nie je velmi vidiet, clovek vacsinou musi pocuvat, aby zistil, kto je aka narodnost. Ale schopnost pocuvat dnes vela ludom chyba, tak sa to potom straca v dave.

@daniela2202 splynuli s davom a nove davky este neprisli ;)
Ta to trapi, ze sa o nich stale nepodkynas v obchodoch a na parkoviskach?